Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

2.000 sa ”stopp” i løpet av ett døgn

Skriv Stopp i kommentarfeltet under artikkelen! (Foto: Thor Nielsen/NTNU, flickr)
Skriv Stopp i kommentarfeltet under artikkelen! (Foto: Thor Nielsen/NTNU, flickr)
Stort engasjement for å få utenriksdepartementet til å avslutte sin støtte til boikottbevegelsen mot Israel.

Tirsdag gjorde MIFF kjent for norske lesere en avsløring fra den israelske organisasjonen NGO Monitor: Norge bruker offentlige midler på å finansiere Israel-boikott. Det norske utenriksdepartementet er fra 1. juni blitt med i et givernettverk som finansierer sentrale aktører i den internasjonale BDS-bevegelsen (bevegelsen for boikott, tilbaketrekning av investeringer og sanksjoner mot Israel). I 2016 gir Norge fem millioner kroner til et fond som finansierer 13 organisasjoner som fronter BDS.

Les avsløringssaken her.

MIFF delte nyheten på Facebook, sammen med bildet du ser på toppen av denne artikkelen. I bildeteksten ber vi folk om å skrive ”stopp” i kommentarfeltet, som en oppfordring til utenriksminister Børge Brende om å stanse denne pengestøtten. Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Etter at Facebook-posten har ligget ute i ett døgn, er det kommet totalt 2.050 kommentarer til saken (2.173 dersom vi teller med replikker til kommentarene). De aller fleste som kommenterer, skriver ”stopp”, selv om enkelte kommentatorer også uttrykker uenighet med MIFF eller kommenterer saken med andre ord.

Posten er delt 151 ganger og 1.107 har klikket ”liker” eller andre av Facebooks reaksjonsikoner.

I tillegg til de om lag 2.000 som sier ”stopp” på MIFFs Facebook-side, kommer 701 kommentarer til saken på MIFF-leder Conrad Myrlands Facebook-profil og 91 kommentarer under artikkelen på miff.no. Også de to stedene er teksten i de aller fleste kommentarene ”stopp”. (Hvor mange enkeltpersoner som eventuelt har skrevet det samme flere av stedene, har vi ikke oversikt over.)

Ett døgn etter at avsløringen ble kjent, har altså i alle fall 2.000 personer oppfordret Børge Brende og UD til å avslutte den nylig åpnede pengestrømmen til Israel-boikotterne.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart