Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israelere er godt fornøyd med livet

Israelere scorer høyt på lykke. (Illustrasjonsfoto: Louis Fisher, Flash90)
Det bor over ni millioner mennesker i Israel. (Illustrasjonsfoto: Louis Fisher, Flash90)
En ny rapport fra OECD viser at israelere trives godt med livet sammenlignet med innbyggere i 45 andre land.

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utviklingOECD, publiserte 5. oktober 2016 rapporten «Society at a Glance 2016» (Et blikk på samfunnet). Den presenterer hva innbyggere i 46 utvalgte land mener om forskjellige samfunnspørsmål.

Rapporten er basert på likelydende spørsmål stilt til respondenter i over 150 land av det amerikanske selskapet for opinionundersøkelser, Gallup. Den verdensomspennende spørreundersøkelsen deres heter Gallup World Poll.

I tillegg til de 35 medlemslandene i OECD, er 11 andre land med i rapporten. Ni er utvalgte partnerland i tillegg til de to G20-landene Argentina og Saudi Arabia.

Kapittel 7 har tittelen «Indikatorer for sosialt samhold». Der blir respondentene stilt følgende spørsmål: «Forestill deg en stige med ti trinn der bakkenivå (0) representerer det verst mulige livet for deg, og toppen (10) representerer det best mulige livet. På hvilket av stigens trinn føler du at du selv befinner deg for tiden?»

Til tross for krigen mot Hamas sommeren 2014 og sporadiske terroraksjoner det siste året, viser resultatet at den israelske befolkningen er godt fornøyd med livet sammenlignet med hva innbyggerne i de andre 45 landene svarer.

Som det framkommer i den grafiske fremstillingen under ligger Israel på sjetteplass. Det vil nok overraske mange. Det er bare Sveits, Danmark, Island, Norge og Finland som ligger høyere.

Israel har også tidligere ligget i toppen i lignende undersøkelser. I mars 2016 skrev MIFF at Israel er nummer 11 i lykke blant verdens land.

Oversikten viser gjennomsnittlig antall poeng mellom 0 og 10 (Skjermdump fra OECD)
Oversikten viser gjennomsnittlig antall poeng mellom 0 og 10 (Skjermdump fra OECD)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart