Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Boikott av Israel er i strid med folkeretten. Så enkelt er det.

Geir Fredrik Sissener (Høyre). (Foto: flickr)
Geir Fredrik Sissener (Høyre). (Foto: flickr)
Geir Fredrik Sissener (Høyre) (bildet) i Arendal bystyre. Ordfører Robert Cornels Nordli (Ap) vil avvente behandling av boikottforslag til "mer info foreligger".

Gjermund Orrego Bjørndahl (Ap) kom med en interpellasjon til ordføreren da Arendal bystyre hadde møte 8. desember. «Vil ordføreren ta initiativ til en sak med hensyn på å fatte et vedtak om kommunal boikott av israelske varer og tjenester produsert på okkupert land i likhet med Trondheim bystyre?» spurte han.

Ordfører Robert Cornels Nordli (Ap) svarte at han deler Bjørndahls bekymring for situasjonen til det palestinske folk.

– Konflikten er vanskelig å løse på en måte som skaper trygghet for alle parter. Personlig mener jeg det er rimelig at palestinerne får sin suverenitet, men boikott av varer på okkupert område er et nasjonalt politisk spørsmål, sa Nordli.

Ordføreren påpekte at Utenriksdepartementet nå vil undersøke om boikottvedtaket i Trondheim er i tråd med Norges internasjonale forpliktelser.

– Det er derfor rimelig å avvente UDs konklusjon, sa Nordli. Han lovte å komme tilbake med en sak til bystyret «når mer info foreligger».

Reglementet til Arendal bystyre åpner for fire innlegg fra salen i forbindelse med en interpellasjon, et innlegg fra interpellanten og tre andre innlegg.

– Vi har makt i Arendal bystyre og i Norge til å kunne påvirke konflikten, erklærte Bjørndahl i sitt svar til ordføreren.

Torbjørn Nilsen (FrP) ga en kort historisk bakgrunn for Israels kontroll av Vestbredden, og påpekte at dette området inngikk i Folkeforbundets mandat hvor Storbritannia skulle legge til rette for jødisk bosetning og etablering av et jødisk nasjonalt hjemland.

– Israel okkuperer ikke noe på et område som de har fått tildelt, sa Nilsen.

Geir Fredrik Sissener fra Høyre understreket at «denne saken har ingenting i dette kommunestyret å gjøre».

– Boikott av Israel er i strid med folkeretten. Så enkelt er det, sa han. Sissener understreket at Høyre ikke ønsker noen ny sak fra ordføreren eller administrasjonen angående boikott av Israel.

Kristoffer A. Lyngvi-Østerhus (H) var siste taler. Han påpekte at Norge vil plassere seg selv på sidelinjen dersom boikott-bevegelsen vinner fram.

– Boikott sørger bare for at krigen varer og varer, sa Lyngvi-Østerhus.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart