Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

En ny generasjon med Israel-venner vokser frem

Engasjerte ungdommen samlet på Gardermoen for å lære mer om Israels argumenter..
Engasjerte ungdommer er i helgen samlet på Gardermoen for å lære mer om Israels argumenter og bli kjent med hverandre.
25 ungdom fra hele landet er samlet på MIFFs ungdomskonferanse på Gardermoen.

– Jeg er her for å lære mer om Israel. Det er interessant å høre hvordan bildet vi har av Israel her i Norge er i forhold til virkeligheten, sier Stian Wangelsten, en av deltakerne på MIFFs ungdomskonferanse på Gardermoen.

25 unge mennesker mellom 16 og 30 år fra hele landet er i helgen samlet på Gardermoen for å lære mer om Israel. Konferansen startet fredag og avsluttes søndag. Ungdommene har fått høre flere foredrag om Israel, blitt kjent med andre unge Israel-venner og møtt de israelske ungdommene Aviad Hudady og Eden Eini, som har fortalt historier fra sine liv i Israel. Wangelsten, som har vært med og startet opp lokallag for MIFF i Hamar, synes konferansen har vært spennende.

– Det er motiverende å møte andre unge Israel-venner. Det er viktig at det legges til rette for slike samlinger. Det er ikke til å legge skjul på at snittalderen i MIFF er høy, og da er det viktig å få noen til å ta opp stafettpinnen og fortsette kampen for Israel, sier han. Konferansen er gratis og MIFF dekker 70 prosent av reisekostnadene.

Stian Wangelsten var godt fornøyd med ungdomskonferansen.
Stian Wangelsten mener det er viktig med et forum hvor unge Israel-venner kan bli bedre kjent.

En annen som er til stede på konferansen er Ellen Marie Gundersen. Hun er ikke aktiv i MIFF, men er derimot aktiv i ungdomspartiet til Senterpartiet i Telemark. Hun er til stede på Gardermoen for å høre mer om Israels argumenter og lære mer om Israel fra andre kilder enn bare gjennom norsk media.

– Jeg ønsker å sette meg inn i begge sider av konflikten. Da jeg leste om konferansen på Facebook, tenkte jeg at dette ville jeg få med meg. Det er utrolig spennende å få lov til å komme her, sier ungdomspolitikeren.

Hun synes det var spesielt interessant å møte de israelske ungdommene.

– Det er utrolig bra at MIFF har hentet dem ifra Israel. Da får vi høre hvordan livet i Israel er direkte fra kilden. De føler konflikten på kroppen og har personlige opplevelser å vise til. Det er unikt å få et innblikk i deres liv, sier hun.

Daglig leder i MIFF, Conrad Myrland, var en av dem som holdt foredrag.

– Det var en veldig interessert og dyktig gruppe ungdommer som var samlet på Gardermoen. Det lover godt for arbeidet videre, sier en strålende fornøyd Myrland.

Vil du støtte MIFFs ungdomsarbeid? Bli medlem i dag.

Ellen Marie Gundersen var på konferansen for å lære mer om Israels argumenter.
Ellen Marie Gundersen var på konferansen for å lære mer om Israels argumenter.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart