Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

I midten av februar 2017 holder de to israelske ungdommene Eden Eini og Aviad Hudady fra StandWithUs foredrag på lokale MIFF-møter og på MIFFs ungdomskonferanse. For første gang i sitt liv kunne de leke i snø i Oslo tirsdag 14. februar. (Illustrasjonsfoto: Kjetil Ravn Hansen)
Eden Eini og Aviad Hudady fra StandWithUs kunne for første gang i sitt liv leke i snø i Oslo tirsdag 14. februar. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

– Vi er overveldet over hvor mange Israel-venner det finnes i Norge

Eden Eini og Aviad Hudady har reist land og strand for å fortelle nordmenn om livet i Israel.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

De israelske ungdommene Eden Eini og Aviad Hudady har i en uke reist rundt i Norge for å delta på ulike samlinger i regi av MIFF, hvor de har delt personlige historier fra sine liv i Israel. Møtet med Norge ble avsluttet på ungdomskonferansen på Gardermoen i helgen. Før de dro hjem til Israel tok de en prat med MIFF.

– Møtet med Norge har vært helt fantastisk. Vi har følt oss veldig velkomne her, både av folk vi har møtt på gata og dem vi har truffet på møtene, sier Eini og Hudady.

På forhånd var de blitt advart om at de kunne oppleve antisemittisme i Norge, og derfor hadde de skjult symboler og lignende som kunne avsløre at de er fra Israel.

– Men vi har bare møtt hyggelige mennesker her, og vi har følt oss veldig trygge. Jeg spurte en dame på gaten om veien til hotellet, og da tok hun tak i hånden min og fulgte meg flere kvartaler til vi kom frem. Det var utrolig snilt, smiler Hudady.

Eini og Hudady besøkte blant annet synagogen i Oslo. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Eini og Hudady besøkte blant annet synagogen i Oslo. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

De israelske ungdommene, som kommer fra StandWithUs, synes det er utrolig at Med Israel for fred har nesten 10.000 medlemmer.

– Det er veldig få jøder her i Norge, men et enormt antall Israel-venner. Vi er overveldet over støtten til Israel. Det varmer hjertene våre. Det betyr også mye for oss at vi har venner som ikke er det bare fordi vi deler samme religion, sier de.

Spesielt gøy synes de det var å møte mange unge Israel-venner på Gardermoen.

– Tenk at de bruker fritiden sin på å komme her for å snakke og lære om Israel. Det er helt utrolig, sier de og takker for et fint opphold i Norge.

De israelske ungdommene i møte med unge norske Israel-venner. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
De israelske ungdommene i møte med unge norske Israel-venner. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart