Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Kommer LO-Kongressen til å klappe gjennom boikott av verdens eneste jødiske stat? Bildet er fra LO-Kongressen i 2009. (Illustrasjonsfoto: Arbeiderpartiet)
Kommer LO-Kongressen til å klappe gjennom boikott av verdens eneste jødiske stat? Bildet er fra LO-Kongressen i 2009. (Illustrasjonsfoto: Arbeiderpartiet)

Israel-venner i arbeiderbevegelsen advarer LO mot boikott

Venner av Israel i norsk arbeiderbevegelse (VINA) mener boikottforslagene i LO «vitner sterkt om en dobbel standard».

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

  • Hvis du vil stå imot alle former for Israel-boikott, inviterer vi deg til å bli medlem av MIFF! Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-).

Syke forslag om full Israel-boikott på LO-kongressen, meldte MIFF tirsdag 18. april. 1. mai skal LO i Oslo marsjere for boikott av halvparten av verdens jøder, skriv MIFF 27. mars.

Organisasjonen Venner av Israel i norsk arbeiderbevegelse (VINA) er sterkt kritiske til de boikottforslagene som er fremmet i forbindelse med LOs forestående kongress.

– Boikott er et ensidig tiltak som VINA ikke ser på som formålstjenlig for å frembringe en løsning på konflikten mellom Israel og palestinerne og er heller ikke i tråd med Osloavtalen som Norge i sin tid var tilrettelegger for. En boikott vil sette Norge helt på sidelinjen i en konflikt der man ønsker at Norge skal spille en aktiv rolle for å få til en fremforhandlet løsning mellom partene i tråd med de avtaler som er inngått, skriver VINA i en uttalelse til MIFF.

– Hvis det fortsatt er ønskelig at Norge skal ha en slik rolle som tilrettelegger må man ha gode relasjoner til begge parter. Det får man ikke gjennom en boikott, understreker VINA.

MIFFs gjennomgang viste at det i 2016 var 39 internasjonale konflikter og borgerkriger i verden som krevde flere menneskeliv, mange titalls og hundretalls ganger flere, enn konflikten mellom israelere og palestinere. Likevel er det ikke ett eneste ord å spore om disse konfliktene i forslagene til LO-kongressen.

– VINA finner det forstemmende at mens forslagsstillerne ønsker å boikotte Israel så velger de taushet når det gjelder andre konflikter. Det er trist og vitner sterkt om en dobbel standard, skriver VINA.

Styret i VINA bestod i 2016 av styreleder Knut Marius Gaarder, nestleder Eigil Jespersen, kasserer Harald Bell Solaas og styremedlem Geir Kåre Opheim.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart