Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel har mottatt tre nye F-35 jagerfly

Israelske jagerfly skal angivelig ha bombet et våpenlager utenfor Damaskus. (Foto: U.S. Air Force photo/ Master Sgt. Donald R. Allen)
Flyet oppdages ikke på fiendens radar og kan frakte 16 tonn med bomber, missiler og drivstoff.

Tre nye F-35 jagerfly landet søndag på flybasen Nevatim i Negev-ørkenen i Israel. Dermed har Israel fått fem av de nye jagerflyene fra den amerikanske produsenten Lockheed Martin. Landet fikk levert de to første for fire måneder siden. De tre flyene som ankom søndag skal gjennom tester i ett års tid før de er klare til tjeneste.

Israel var det første landet etter USA som mottok det amerikanskproduserte flyet. Totalt har Israel bestilt 50 stykk. Også Norge har kjøpt det topp moderne kampflyet. Norge har bestilt 52 fly og de første er ventet å komme mot slutten av 2017.

Det mest unike med flyet er stealth-kapasiteten, som gjør at det kan fly over fiendens territorium uten å bli oppdaget på radaren. I tillegg kan det frakte 16 tonn med bomber, missiler og drivstoff. Israel vil motta fly kontinuerlig frem til alle er på plass ved utgangen av tiåret, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronoth.

Selv om prisen Israel betaler for flyene ikke er offentliggjort, blir det antatt at den vil ligge på rundt 45 milliarder kroner. Da er prisen uten vedlikehold og ekstrautstyr. Norge betaler minst 260 milliarder kroner for sine fly, men den summen inkluderer alle våpen, kostnader ved oppgradering av baser og avhending i flyenes levetid.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart