Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

– LOs vedtak er basert på nærmest totalt fravær av kunnskap og innsikt

Styret i Med Israel for fred feller en knusende dom over LOs skammelige boikottvedtak. - Hvis jeg var medlem i LO, ville jeg meldt meg ut på dagen, sier Jan Benjamin Rødner.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Fredag trosset LO-kongressen advarslene fra den nye LO-lederen Hans-Christian Gabrielsen og gikk inn for «internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott» av Israel, verdens eneste jødiske stat. LO-sekretariatets innstilling var å forby import av varer fra de israelske bosetningene på Vestbredden, men tapte kampen mot dem som ønsket full boikott. Medlemmer av hovedstyret i Med Israel for fred reagerer kraftig på vedtaket.

– Det første som slår meg er at dette vitner om massiv uvitenhet hos LO, både om Israel og det jødiske folk, sier Bengt-Ove Nordgård, nestleder i MIFF.

Han får støtte fra et annet styremedlem og en av grunnleggerne av MIFF, Jan Benjamin Rødner. Han mener i likhet med Nordgård at LO viser total uvitenhet.

– Det er merkelig at en så stor og viktig organisasjon i arbeidslivet misbruker sin påvirkningskraft på denne måten. Vedtaket er basert på nærmest totalt fravær av kunnskap, for å ikke snakke om innsikt i konsekvensene av et slikt vedtak.

Styreleder i MIFF, Morten Fjell Rasmussen, mener LO har et voldsomt overfokus på Israel og dermed bidrar til å skape et bilde av landet som en «versting».

– Realiteten er at Israel står seg langt bedre enn de fleste andre sammenlignbare land når det gjelder menneskerettigheter. Med sammenlignbare land mener jeg land som står overfor de samme truslene som Israel. Spesielt underlig blir det når Israel er det eneste landet i Midtøsten som LO skal boikotte, for ingen kan vel mene at Israel kommer dårligere ut enn alle andre Midtøsten-land, sier MIFFs styreleder.

LO vedtok også at de palestinske flyktningene skal ha rett til å vende tilbake. En slik rett betyr i praksis at Israel slutter å være en jødisk stat. Bengt-Ove Nordgård lurer på hvilke andre flyktninggrupper LO mener skal ha en slik rettighet.

– Hvis ikke LO kan vise til at andre flyktninggrupper skal ha den samme rettigheten, så er dette dobbeltmoralsk og hyklerisk, sier Nordgård, som også reagerer på at LO går inn for å fjerne våpenblokaden av Gaza og at Israel skal rive sikkerhetsgjerdet.

– Sikkerhetsgjerdet har ført til mange hundre færre drepte i terrorangrep. Å rive gjerdet slik situasjonen er nå vil bare føre til mer terror og død. Dessuten er sjøblokaden av Gaza lovlig. Den forhindrer våpen i å havne i hendene på Hamas. Det kommer hundrevis av trailere inn i Gaza hver dag med nødvendige varer.

Rødner mener LO ikke forstår hvilke krefter de allierer seg med med dette vedtaket.

– De forstår ikke at BDS-kampanjen ikke dreier seg om palestinerne, men om å utslette den jødiske staten. Det er det som er hele poenget. Dette er en kampanje for å utslette Israel og det må man være klar over. Dette vedtaket setter kjepper i hjulene for dem som ønsker samarbeid, fred og fordragelighet, sier han oppgitt.

MIFF påpekte før kongressen at ordlyden i LO-sekretariatets forslag viser støtte til en politikk der verdens eneste jødiske stat forsvinner. MIFF har også påpekt at uttalelsen bygger på fake news og vi har foreslått hva LO BURDE si om Israel. Det var EL og IT Forbundet og LO-Oslo som foreslo full Israel-boikott.

  • Er du opprørt over LO-vedtaket om full boikott av Israel?
    Bli medlem av MIFF nå! Gi din gave til MIFFs informasjonsarbeid med Vipps 39881 eller gi en gave med SMS i skjemaet nederst i artikkelen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart