Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

«Hvordan kan jeg stole på at LO arbeider med fakta, likestilling, rettferdighet og god moral i andre saker?»

LOs leder Hans-Christian Gabrielsen. (Skjermdump fra LOs direktesending)
LOs leder Hans-Christian Gabrielsen. (Skjermdump fra LOs direktesending)
Folk fortsetter å melde seg ut av LO på grunn av organisasjonens fiendskap mot Israel.

EL og IT Forbundet var et av LO-forbundene som kjempet gjennom full boikott av Israel på LO-kongressen 12. mai. Et medlem av EL og IT Forbundet på Vestlandet har sendt kopi til MIFF av sin utmelding fra forbundet. Vi gjengir den i sin helhet med tillatelse.

«Hei

Det er med stor sorg jeg melder meg ut av El og IT Forbundet. Etter vedtaket om å føre en politikk for å utslette Israel, kan jeg ikke lenger sitte stille å se på den urett (les antisemittisme) som skjer. At vi er uenige er greit, men å vedta dette i en arbeidsorganisasjon er helt bak mål.

Det skinner igjennom at det ikke er palestinere LO er for, men Israel de er imot. Hvorfor ikke boikotte Jordan der mange palestinere har det mye vanskeligere enn på Gaza? Hvorfor ikke boikotte Egypt som har strengere kontroll enn Israel? Hvorfor støtte Hamas for de tunneller, som går inn i Israel for å brukes av terrorister (kun i 2012 døde 160 barn i arbeidet)? Hamas som tvinger sivile til å bli i husene sine etter at de har brukt taket til utskytningsrampe for sine raketter og de sivile må sitte å vente på angrepet fra Israel uten mulighet for å flykte (og hvis de flykter blir de drept av Hamas)?

Så kan en si «demokratiet har talt», men hva betyr det? Dersom demokratiet i LO vedtar at jorden er flat, blir den det av den grunn? Et stort flertall for at Kim Jong-un skal få fredspris, eller at Iran og Saudi-Arabia har frihet for kvinner, forandrer det noe?

Det er så mange fakta LO, med viten og vilje, ikke vil høre snakk om at jeg ikke lenger kan ha tillit til LO. Hvordan kan jeg stole på at LO arbeider med fakta, likestilling, rettferdighet og god moral i andre saker når dette er så tvers gjennom råttent? Dette har ødelagt all tillit til LO.

Heldigvis har vi en sterk klubb i mitt firma, og våre tillitsvalgte er en fantastisk gjeng som jeg er trygg på vil fortsette det gode arbeidet på en god måte. Jeg syntes det er trist at dette resulterer i at jeg blir ekskludert fra klubben og det verv jeg har ettersom jeg ikke er medlem av El og IT, men en annen arbeiderorganisasjon. Hvorfor må en skape splid i et firma når en har samme mål, å kjempe for arbeidernes rettigheter? Jeg ser ikke logikken. Så mye for fellesskap og samhold.

Hilser farvel med et sitat fra en annen som meldte seg ut:

«Jeg trodde dere var opptatt av rettferdighet, men ser dere ensidig er ute etter å utsulte og utarme befolkningen i verdens eneste jødiske stat.

Jeg trodde dere var opptatt av likestilling, men ser dere boikotter den eneste staten i Midtøsten hvor kvinner har frihet.

Jeg trodde dere var opptatt av sannhet. Likevel slår LO-Aktuelt opp følgende overskrift: “Palestinerne har det verre enn noen gang.” Men kan det være tilfelle? I 1967, før Israel erobret Gaza og Vestbredden i en lovlig forsvarskrig, hadde kun 1 av 5 palestinere elektrisitet i sin bolig. I 1967 var forventet levealder for palestinere 48 år. Etter 17 år under israelsk styre, hadde forventet levealder økt til 66 i 1984. I dag er den høyere for palestinerne enn i de fleste arabiske land.

Jeg trodde dere var opptatt av å beskytte arbeidstakere. Men jeg ser at det foreslås på LO-kongressen å fjerne sikkerhetstiltak (sjøblokaden av Hamas-regimet og sikkerhetsbarrieren på Vestbredden) som beskytter jødiske arbeidere i Israel.

Jeg trodde dere skulle arbeide for interessene til norske arbeidstakere, men ser dere har blitt et instrument for dypt urettferdige og umoralske utenrikspolitiske kampgrupper [og terrorister]. Derfor sier jeg takk for meg.»

Takk for meg.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart