Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Oppmuntrende å se at Kirkens Nødhjelp får motstand

Blokaden av Gaza er ikke en kollektiv straff, slik Kirkens Nødhjelp hevder, men et sikkerhetstiltak for å hindre at islamistiske terrorgrupper får våpen og ammunisjon.
Blokaden av Gaza er ikke en kollektiv straff, slik Kirkens Nødhjelp hevder, men et sikkerhetstiltak for å hindre at islamistiske terrorgrupper får våpen og ammunisjon.
Folk gjennomskuer urettferdigheten.

Kl. 19.00 onsdag 7. juni publiserte Kirkens Nødhjelps en kortfilm med angrep mot Israel på sin Facebook-side. Kl. 12.30 torsdag 8. juni publiserte MIFF vårt svar: Kirkens Nødhjelp bryter et av de ti bud for å sverte Israel.

Det er oppmuntrende å se all motstanden Kirkens Nødhjelp fikk i kommentarfeltet allerede før MIFF kom på banen. Da vi publiserte vår artikkel, var det kommet 18 kommentarer til filmen. Et flertall av disse var negative. Ingen av dem som kritiserte Kirkens Nødhjelps ensidighet og urettferdighet mot Israel er venner av meg på Facebook eller er navn som jeg kjenner fra MIFF-sammenheng. Det viser bare at mange også utenfor MIFFs nærmeste krets har fanget opp viktige israelske argumenter, og de er ikke redde for å målbære dem i sosiale medier.

«Hva med grensa til Egypt?» var den første kommentaren. Egypts grense mot Gaza er nesten hermetisk lukket, i motsetning til Israels grense mot Gaza hvor det slipper inn over ti tusen lastebil-lass hver måned. Palestinerne kan bli murt inne og drept i tusenvis uten at det vekker særlig engasjement i Norge.

Den andre kommentaren lød slik: «Spørsmål til Kirkens Nødhjelp: Gitt at Israel trakk seg ut og vekk, la ned alle våpen og ble en pasifiststat i morgen, hva tror dere skjer da? Jeg har støttet dere med penger i innsamlinger og gått med bøsse første gang som konfirmant for nå 22 år siden, men må si jeg syns ensidigheten i kritikken begynner å bli vel mye. Hva tror dere hadde skjedd om Hamas hadde fått fritt spillerom?»

Tredje kommentar lød slik: «Det er mye å kritisere Israel for, men dette blir for ensidig. Det er ikke slik at dersom Israel bare ga seg, ble det fred i området. Situasjonen er mye mer komplisert enn som så. Det er nødvendig å se alle sider av konflikten, vurdere den historisk og realistisk.»

Kommentar nr. 5 lød slik: «Jeg tror kanskje Kirkens Nødhjelp burde forklare hvorfor organisasjonen blander seg inn i et slikt politisk spørsmål. Hva hvis organisasjonens råd bidrar til ødeleggelse eller utryddelse av staten Israel?»

Kommentar nr. 8 lød slik: «Jeg bryter avtalen om å støtte dere som følge av at dere ensidig støtter palestinerne i konflikten.»

Kommentar nr. 11 lød slik: «Blokaden av Gaza er for å hindre dem i å smugle inn våpen. Tipper til og med KN har fått med seg de tusenvis av raketter som har blitt avfyrt mot Israel, og de lidelser det har ført til – mest blant palestinerne. Så lenge palestinerne ikke er interessert i å leve fredelig ved siden av Israel er dessverre en blokade nødvendig. At de folkene prioriteter å smugle inn raketter i stedet for ting de klager på at de mangler, forteller vel det meste. Forøvrig går det temmelig mange lastebiler inn i Gaza hver eneste dag med nødvendige varer.

Jeg kommer ikke til å gi KN en krone heretter. Jeg vil også motarbeide dere alt jeg kan med tanke på neste års fasteaksjon i min menighet.»

Kommentar nr. 13 lød slik: «Dette er fullstendig vranglære! Utrolig skuffende av Kirkens Nødhjelp å oppfordre til dette. Det er Hamas som i all hovedsak er skyld i palestinernes lidelse – ikke Israel. Israel har vært skyteskive for muslimske land i Midt-Østen til alle tider og har vært nødt til å lære å beskytte sitt land og folk mot fiender fra alle kanter. Seksdagerskrigen er nok et eksempel på det. Der ble landområder tatt av Israel, Men så lenge det ikke foreligger noen fredsavtale er Israel i sin fulle rett når de beholder disse (såkalte okkupasjons-) områdene. Det er så leit at en organisasjon som KN som gjør mye annet godt og til og med skal representere kirken driver med slik ensidig og rett og slett løgnaktig fremstilling av konflikten. Hva med heller å rette fokuset mot de som virkelig skaper lidelse og død her: Hamas og terrorismen!»

Kommentar nr. 15 lød slik: «Boikott Kirkens Nødhjelp. Dette er en anti-israelsk organisasjon med et venstrevridd politisk agenda.»

Kommentar nr. 18 lød slik: «Ikke flere gaver fra meg!»

(Kommentarene er noe korrigert for skrivefeil av MIFF, men ellers gjengitt i sin helhet.)

 

  • Er du opprørt av Kirkens Nødhjelps angrep mot Israel? Bli medlem av MIFF nå! Gi din gave til MIFFs informasjonsarbeid med Vipps 39881 eller gi en gave med SMS i skjemaet nederst i artikkelen.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart