Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Pizza servert med trakassering i Tønsberg

Skjermdump fra Tønsberg Blad 22. juni 2017.
Skjermdump fra Tønsberg Blad 22. juni 2017.
Israel-venner i Vestfold merker seg nok hva som står på menyen hos Tønsberg Pizza.

Hele søndag gikk Lasse Eriksen (21) med en t-skjorte med «I love Israel» på brystet. Det ga ham en «veldig ubehagelig opplevelse» da han skulle hente pizza samme kveld, melder Tønsberg Blad. Lokalavisen skriver:

«Lasse Eriksen sier han aldri har opplevd noe liknende som det han ble utsatt for da han søndag skulle hente en forhåndsbestilt pizza.

– Hadde jeg ikke hatt med meg andre der, er jeg ikke sikker på om jeg hadde fått med meg pizzaen.

Han hadde på seg T-skjorte med «Israel» skrevet på brystet, en skjorte han sier han aldri har fått reaksjoner på før.»

Ifølge Eriksen stimlet de ansatte på Tønsberg Pizza om ham da han kom inn med t-skjorten. Sjefen på stedet snakket mest og uttrykt sterkt at han mislikte t-skjorten.

– Jeg vil ikke bruke ordet aggressiv om ham, men det føltes ikke greit å være der som kunde og få slik kritikk. Jeg fikk også høre at jeg fort vil kunne møte på «feil» folk på byen, og da vil det bli bråk, sier Eriksen til Tønsberg Blad.

Eieren av pizzakjeden Tønsberg Pizza, Mostapha Quibaysi, er fra Sør-Libanon. Han betegner møtet som en «diskusjon, ikke krangel».

– For meg var det en vanlig prat. Han svarte for seg, og jeg aksepterte svarene, hevder Quibaysi. Han forteller at han flyttet til Norge i 1989 og at han har «slåss mot Israel», men hevder at han ikke var del av Hizbollah.

– Jeg elsker å diskutere, og folk må tåle at vi av og til er uenige. Jeg tror nok kanskje Lasse Eriksen ville provosere litt med den T-skjorten. Uansett er han hjertelig velkommen tilbake hit når det måtte være, sier Quibaysi.

Eriksen sier at han i løpet av samtalen fikk beskjed om å bytte t-skjorte og israelere ble kalt for terrorister.

 

Dypt beklagelig

Nestleder i MIFF Vestfold, Torben von Huth, tror Israel-venner i fylket vil merke seg hva som står på menyen i Tønsberg Pizza.

– Det må være selvsagt at hvem som helst har lov til å gå i «I Love Israel»-t-skjorte i Tønsbergs gater uten å bli trakassert. At Lasse Eriksen møtte slike ubehagelige reaksjoner i en forretning der han kom som kunde er svært alvorlig og dypt beklagelig. Vi er glad for å se at pizzaselgeren ønsker ham velkommen tilbake som kunde, men kanskje Lasse velger pizza som blir servert uten trakassering neste gang, sier Torben von Huth, nestleder i MIFF Vestfold.

– Med Israel for fred har over 500 medlemmer i Vestfold, og slike reaksjoner fra forretninger mot et land vi er glad er selvsagt noe som alle disse og andre støttespillere merker seg, sier von Huth.

Tønsberg Blad har også stilt noen spørsmål til MIFF sentralt. Her er hva Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, svarte.

Er dette noe MIFF-medlemmer opplever ofte?

– Mange er nok forsiktige med å vise fram sitt engasjement for Israel offentlig, nettopp i frykt for slike reaksjoner. Meningsmålinger viser at en stor andel av det norske folk har grove misoppfatninger av Israel.

Blir du overrasket over dette?

– Det er overraskende at reaksjonen kommer så sterkt i en forretning der den unge mannen kommer inn som en vennligsinnet kunde. Det kan umulig være god forretningsskikk.

Hva synes du selv om t-skjorten?

– T-skjorten er av typen turister kjøper med hjem til sine nærmeste etter besøk i et fremmed land. Det kan knytte seg sterke følelser og minner til slike klesplagg, og derfor forstår jeg at Lasse Eriksen reagerte så sterkt på hvordan han ble mottatt.

 

Synes du man skal få kjøpe pizza uten å få beskjed om å bytte t-skjorte? Si din mening i kommentarfeltet.

Vil du at det skal bli allmenn aksept for å gå med «I Love Israel»-t-skjorte i Norge? Bli medlem av MIFF nå.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart