Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hva vet de som kaller synagogebygging for «krigsforbrytelse» om menneskerettigheter?

Den nye Hurva-synagogen under bygging i oktober 2009. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Den nye Hurva-synagogen under bygging i oktober 2009. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
2010: PCHR hevdet det var «krigsforbrytelse» å gjenoppbygge Hurva-synagogen i Jerusalem. 2016: Fikk én million av dine skattepenger til «menneskerettighetsprogram i Gaza».

Den israelske organisasjonen NGO Monitor har nylig oppdatert sin granskning av hvilke partnere Norge velger for våre bistandspenger til palestinske selvstyreområder. Over 200 av 572 millioner kroner blir kanalisert gjennom organisasjoner som NGO Monitor klassifiserer som «politiserte organisasjoner».

– Organisasjoner som mottar norsk bistand leder kampanjer og har politiske aktiviteter som ikke samsvarer med Norges mål om å fremme fred og en tostatsløsning på den arabisk-israelske konflikten. Noen grupper har også brukt antisemittisk retorikk og har tilsynelatende bånd til terrororganisasjoner, konkluderer NGO Monitor.

MIFF har tidligere gransket de norske organisasjonene som er partnere for norsk bistand til palestinerne. Vi konkluderte slik i mars 2017:

Norske anti-israelske organisasjoner som er partnere for “Palestina-bistand” får nå rekordlave bevilgninger. Men fortsatt blir boikott og demonisering av verdens eneste jødiske stat smurt med dine skattekroner.

MIFF publiserte også en tabell som viser hvordan støtten til de anti-israelske organisasjonene har utviklet seg år for år under den rødgrønne-regjeringen og under Høyre-FrP-regjeringen.

 

Synagoge krigsforbrytelse?

Norads statistikk bekrefter, som NGO Monitor påpeker, at Palestinian Center for Human Rights (PCHR) fikk 1 million kroner i norsk bistand både i 2015 og 2016. PCHR beskriver jevnlig israelsk politikk som «apartheid», «etnisk rensning», «krigsforbrytelser» og «jødifisering av Jerusalem», skriver NGO Monitor.

I mars 2010 rykket PCHR ut og fordømte gjenoppbyggingen av Hurva-synagogen i gamlebyen i Jerusalem.

– Åpningen av en jødisk synagoge i Øst-Jerusalem blir ansett som en form for bosetteraktivitet, og den utgjør dermed en krigsforbrytelse under internasjonal folkerett, skrev PCHR. De oppmuntret samtidig alle medlemsland i EU til å stanse alle former for handel med israelske varer.

Hurva-synagogen i det jødiske kvartalet av gamlebyen ble bygd på 1700-tallet. Den ble ødelagt av jordanske styrker da de angrep og fordrev jødene fra gamlebyen i 1948.

Hva tenker du?

  • Synes du det må regnes som en krigsforbrytelse å gjenoppbygge en ødelagt synagoge i det jødiske kvartalet?
  • Synes du organisasjoner som hevder synagogebygging i det jødiske kvartalet er en krigsforbrytelse skal være norsk bistandspartner for «menneskerettigheter»?
  • Synes du dine skattepenger bør gå til organisasjoner som oppfordrer til boikott av Israel?

Svar på alle tre spørsmålene i kommentarfeltet.

Takket være våre medlemmer og støttespillere er alle Med Israel for freds artikler på miff.no gratis tilgjengelig for alle interesserte. Den beste takken du kan gi er å bli medlem (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539. Med din hjelp kan vi nå enda bedre med israelernes perspektiver og beste argumenter!


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart