Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Et større antall deltakere i 1. mai-toget i Oslo i 2017 gikk under paroler som krevde boikott av verdens eneste jødiske stat. (Foto: Roland Baltzersen)
Et større antall deltakere i 1. mai-toget i Oslo i 2017 gikk under paroler som krevde boikott av verdens eneste jødiske stat. (Foto: Roland Baltzersen)

Du må ikke tro at du bare har drømt!

80 år etter Arnulf Øverland skrev diktet «Du må ikke sove!» er det fortsatt noen som puster på hatets og ondskapens glør!

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

 

Du har ikke drømt.

I sommer har nazister og islamister – med felles og nesten likelydende antisemittisk tankegods – marsjert i norske byer. Islamistene ropte jødehat-slagord som refererer til nedslakting av jøder. Mange sover. Vi har ikke sett en eneste storavis som har nevnt det.

«I Norge ligger jødehatet og ulmer, men vi snakker ikke om det. Det er vi nødt til.» Ordene er ikke fra 1937, men fra 2017. Samfunnsdebattant Tonje Gjevjon skrev dem i Dagbladet i august.

Der fins da vel skikkelig folk iblandt?

Ja. Men Norges største arbeidstakerorganisasjon, med over 900.000 medlemmer, går inn for full boikott av verdens eneste jødiske stat. De vil ha en framtid der Israel forsvinner.

Ja, det finnes skikkelige folk iblant. Slik tok en av dem farvel med LO: «Jeg trodde dere var opptatt av rettferdighet, men ser dere ensidig er ute etter å utsulte og utarme befolkningen i verdens eneste jødiske stat. Jeg trodde dere var opptatt av likestilling, men ser dere boikotter den eneste staten i Midtøsten hvor kvinner har frihet.»

Ja, skikkelig folk finnes. Men det finnes også norske butikker som skryter av å boikotte verdens eneste jødiske stat.

Du må ikke tro at du bare har drømt!

I 2017 blir jøder, i all offentlighet, utpekt av nordmenn som «griske», «ondskapsfulle», «en pest og en plage» og andre uhyrlige ting.

Da studentene begynte sitt semester, ble titalls tusen av dem lurt til å gi sin støtte til politisk kamp mot Israel.

Nå søndag begynner en kirkelig demoniseringsuke mot Israel. De inviterer en palestinsk jente som, med kors rundt halsen, kjemper med religiøs iver for en framtid hvor verdens eneste jødiske stat blir borte. De inviterer en israelsk jente som vil boikotte sitt eget land og fremstiller sine landsmenn som blodtørstige. De hevder likevel å invitere «fra begge sider av konflikten».

Du må ikke sove! Du må ikke sitte trygt i ditt hjem og si: Det er sørgelig, stakkars dem!

Hele landet her er fullt av folk som tror på løgner. 16 prosent tror ikke det kan bli fred i verden så lenge Israel finnes. 38 prosent tror Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under andre verdenskrig.

Du har ikke lov til å gå der og glemme dette!

Tror du det ikke? Du vet det jo!

Med Israel for fred (MIFF) støtter det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland i Israel. Vår oppgave er å forklare til folk som forstår norsk hvordan israelere flest tenker. Klikk her for å registrere deg som medlem nå (gratis ut år 2017 for nye medlemmer!)

 

Med strofer inspirert av Arnulf Øverlands dikt Du må ikke sove! fra 1937.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart