Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hva vil LO-folk som kjemper for å få bort verdens eneste jødiske stat i Israel?

Skjermdump fra FriFagbevegelse 19. februar 2018.
Skjermdump fra FriFagbevegelse 19. februar 2018.
LO-tillitsvalgt nektet adgang i Israel.

Mohammed Malik er hovedtillitsvalgt for Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) i Tine Meierier, aktiv i Arbeiderpartiet og sitter i LO i Oslos internasjonale utvalg.

I fjor gikk kanskje Malik under «boikott Israel»-fanen i 1. mai-toget i Oslo. Signalet som ble sendt fra toget ble oppfattet forskjellig i ulike mottakergrupper, påpekte MIFF.

«Norske muslimer får bekreftet fra det norske storsamfunnet hva alt for mange av dem er blitt oppflasket på: Israel er ondskapens stat. Av og til får de det servert i rene ord fra en norsk politiker, men de ensidige boikottparolene som truer med å ta livsgrunnlaget fra over seks millioner jøder sender det samme budskap. LO i Oslo kunne valgt «Ta avstand fra Likud-partiets politikk» eller «Støtt venstreopposisjonen i Israel». Men nei, de valgte «boikott Israel». Boikott det fremste uttrykket for det jødiske folket, verdens eneste stat hvor jødenes oldtidsgamle språk er hovedspråk, verdens eneste stat som ligger hvor jødenes religiøse lengsel har vært sentrert i fire tusen år. Boikott nesten halvparten av verdens jødiske befolkning.»

Spor av at vi har rett, kan du se på Maliks Facebook-vegg 19. februar 2018. De israelske grensekontrollørene som har avvist Malik (eller alle israelere?) blir omtalt som «dyr». «De er dyr», skriver en kvinne som opplyser at hun er norsk konvertitt [til islam]. «Jeg nekter å bli trakassert av jøder,» skriver en annen. «Vi burde nuke [atombombe] skiten, men vent ei uke. Jeg er der,» skriver en person på Palestinakomiteens Facebook-side.

MIFF skrev videre 1. mai 2017: «Budskapet blir også oppfattet blant norske jøder. De krymper seg i frykt og fortvilelse. De vet at skolebarna deres kommer til å lide, selvfølgelig fullstendig urettmessig, for fiendskapet som blir pumpet opp mot Israel. I kveld og i morgen markeres Israels selvstendighetsdag i de jødiske familiene og samfunnene i Oslo. «Boikott Israel»-parolene nedover Karl Johan på 1. mai er et slag i ansiktet. Det er som salt i såret at Jonas Gahr Støre og andre i Arbeiderparti-ledelsen stilltiende går i samme tog. Mange av de norske jødene har slektninger og venner som allerede har flyttet fra et Norge som har veldig liten respekt for det jødiske folkets nasjonale selvråderett. De neste dagene vil det nok være nye jødiske ungdommer og familier som logger seg inn for å finne alternativt bosted i Israel eller andre land.

Israelerne tar signalet fra 1. mai-toget i Oslo. Alene bynavnet bringer fram dystre og blodige minner om en «prosess» som bar byens navn. De eldste husker tidligere tider da de ble boikottet i Europa og Oslo. For de vet at også denne gang er det bare jødene i Israel boikotten retter seg mot, slike som “beskytter det sionistiske prosjektet“. De har sett «prosessen» tidligere. Den slutter aldri med boikott.

Palestinerne nyter bildene fra Oslo. De store palestinske politiske bevegelsene kjemper for å opprette en arabisk og muslimsk stat, ikke på siden av Israel, men på bekostning av Israel. Parolene fra Oslo oppmuntrer både nasjonalister og islamister i sin diplomatiske og militære krigføring. Parolene fra Oslo driver palestinerne videre bort fra forhandlingsbordet.»

Noen dager senere vedtok LO ikke bare full boikott av Israel, men de sa også tydelig fra at de støtter en politikk der verdens eneste jødiske stat forsvinner. LO og Malik kjemper for arabisk stat nummer 22 og muslimsk stat nummer 57, men vil ha verdens eneste jødiske stat bort.

Av en eller annen grunn oppgir FriFagbevegelse at Malik «er født i Norge og har opprinnelig pakistanske foreldre». Av en eller annen grunn nevnes det ikke at mer enn 63.055 mennesker er drept i terrorrelatert vold i Pakistan mellom 2000 og 2018. Det nevnes heller ikke at dette er fem ganger mer enn alle palestinere som er drept i krigen de insisterer på å fortsette mot Israel fra 1987 til 2018. Av en eller annen grunn boikotter ikke LO Pakistan eller noen av landene og gruppene som er involvert i volden i Pakistan.

Av en eller annen grunn har FriFagbevegelse aldri skrevet om hva LOs politikk vil føre til for verdens eneste jødiske stat.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart