Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen og Nasser Hassan Al-Naimi, Managing Director Barzan Holdings, signerer avtalen i Doha, Qatar. (Foto: Kongsberg Gruppen)
Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen og Nasser Hassan Al-Naimi, Managing Director Barzan Holdings, signerer avtalen i Doha, Qatar. (Foto: Kongsberg Gruppen)

Kongsberg Gruppen med rekordstort våpensalg til Hamas-sponsor

Selger våpen for 15 milliarder kroner til den største våpenleverandøren til Syria.

Kongsberg Gruppen er i ferd med å inngå den største enkeltkontrakten i konsernets over 200 år lange historie, melder Teknisk Ukeblad 13. mars. I en pressemelding skriver selskapet: «Det første programmet i forbindelse med samarbeidet vil bli leveranse av kommunikasjon, digitalisering og tårnløsninger for militære kjøretøyer, et program med et potensial i størrelsesorden NOK 15 milliarder over de neste åtte årene (…) og medføre 15 000 norske årsverk og involvere over 170 norske underleverandører.»

Våpensalget er til Qatar, en av Hamas-regimets største sponsorer. Qatar er også vertsland for den politiske ledelsen i Hamas utenfor Gaza og gir tilfluktssted for flere av terrorgruppens fremste terrorister. Senest i februar var emiren i Qatar i kontakt med Ismail Haniyeh, leder for Hamas-regimet på Gaza-stripen.

Den norske regjeringen nekter våpensalg til Israel fordi Norge «ikke tillater salg av våpen og ammunisjon til områder hvor det er krig, krig truer eller til land hvor det er borgerkrig». Men som MIFF tidligere har påpekt, blir ikke dette prinsippet fulgt når det gjelder andre land.

Det rekordstore våpensalget til Qatar er et nytt eksempel på norsk dobbelstandard. Qatar har vært involvert i Syria-krigen med milliarder av kroner. Ifølge Stockholm International Peace Reserach Institute har Qatar levert mer våpen til Syria enn noe annet land.

Er det noen i den norske regjeringen eller på Stortinget som reagerer?

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart