Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Tre kommentarer til Gaza-provokatør Gerd von der Lippes brøling til Erna Solberg

Skjermdump fra YouTube.
Skjermdump fra YouTube.
Hvor møtte Gerd von der Lippe "middelalderen"? I Middelhavet eller Gaza?

Provokatørene som søndag 29. juli forsøkte å ta seg inn til Gaza sjøveien ble som ventet stanset av israelske marinestyrker. På forhånd hadde provokatørene gjort klar videoklipp hvor de ber sine hjemland og det internasjonale samfunnet legge press på Israel for å løslate dem. Hele øvelsen er meningsløs, da Israel alltid har pleid å løslate og hjemsende internasjonale aktivister som blir stanset i Middelhavet etter at avhør er avsluttet.

En av dem som har et budskap, er idrettsprofessor Gerd von der Lippe. For henne ender det med brøling mot statsminister Erna Solberg.

MIFF har tre kommentarer.

1) Gerd von der Lippe sier hun er tatt «mot sin vilje» i fengsel av «de okkuperende israelske styrker». Idrettsprofessoren visste på forhånd at hun kom til å bli arrestert dersom hun forsøkte seg på å bryte den lovlige sjøblokaden. Det faktum at hun forhåndsproduserte filmen er bevis nok. Von der Lippe ville bli arrestert, hvis ikke hadde hun ikke fortsatt sin kurs mot Gaza til tross for advarsler.

2) Von der Lippe sier båten har med seg «medisinsk utstyr som de trenger» på Gaza-stripen. Bergensavisen fremstiller det som om det norske Gaza-skipet kom med viktig medisinsk utstyr til skuddskadde palestinere. Men hvis den humanitære lasten var så viktig å få fram, hvorfor stanset provokatørene i hele 28 europeiske havner – og ble nesten tre måneder forsinket – på vei til Gaza? Hvis de trengte medisinsk utstyr nå, trengte de det ikke mye mer i mai da konfrontasjonene ved Gaza-grensen krevde mange flere ofre? Alle som vil levere medisinsk utstyr til Gaza-stripen kan sende det via Israel med flyleveranse hvilken dag som helst. Etter kontroll vil det bli levert landveien. Det ville sannsynligvis også blitt en mye billigere løsning for de norske aktivistene.

3) Von der Lippe mener det er imot «alle menneskerettigheter og alt som er sivilisert og demokratisk» at hun er blitt stanset i Middelhavet. Men da Palmer-kommisjonen undersøkte saken på oppdrag fra FNs generalsekretær i 2011, konkluderte de med at Israels sjøblokade er lovlig etter folkeretten. «Det er åpenbart at Israel hadde et militært mål. (…) Det var for å hindre våpen, ammunisjon, militære leveranser og mennesker fra å ta seg inn i Gaza og for å stoppe Hamas-folk fra å seile ut av Gaza med skip fylt med eksplosiver,» sa rapporten som kommisjonen skrev. Det er krigstilstand mellom myndighetene som kontrollerer Gazastripen og Israel. Det gjør blokaden lovlig i seg selv. Göran Lysén, som er svensk professor emeritus i folkerett, slår fast at Israel på denne bakgrunn også har rett til å gripe inn i internasjonalt farvann mot skip som har uttrykt intensjon om å bryte sjøblokaden. Den samme vurderingen gjør den norske forskeren Cecilie Hellestveit, som er ekspert på folkerett og Midtøsten.

Gerd von der Lippe har også laget en engelsk versjon av sitt budskap.

 

I den engelskspråklige filmen fremstiller hun israelsk marine som «sjørøvere», som tilhører «middelalderen» (med forbehold om at vi forstår von der Lippes engelsk korrekt).

Hvis ikke israelsk marine på fullt lovlig vis hadde stanset von der Lippe, ville hun søndag kveld ha blitt ønsket velkommen på kaien i Gaza av ledere fra Hamas-regimet i området. Hun ville gått i land i et religiøst diktatur. Hun ville kommet til et område hvor 79 prosent av befolkningen sa de støttet al-Qaida-bombinger i USA og Europa (Fafo-undersøkelse fra 2005, gjengitt i Åshild Eidems bok Spillet om Gaza). Hun ville kommet til et område hvor kvinners situasjon beskrives på følgende måte av Eidem:

«Gazas strafferett diskriminerer kvinner på en rekke områder. For eksempel er strafferammen for utroskap to år for kvinner og seks måneder for menn. Menn kan dessuten bare straffes dersom handlingen blir begått utenfor ekteparets hjem, mens kvinner kan straffes uansett hvor handlingen skjer. Et annet eksempel er voldtektssaker: Dersom voldtektsmannen går med på å gifte seg med offeret, slipper han straff. I tillegg er strafferammen for æresdrap i Gaza maksimum to år, betydelig lavere enn for andre drap. I mange tilfeller slipper gjerningsmannen etterforskning. Denne muligheten til redusert straff har drapsmannen utnyttet ved å bruke ære som et dekke for andre motiver.»

Familievold er ikke straffbart på Gaza-stripen. Eidem siterer statistikk fra Det palestinske statistiske sentralbyrå som viser at nesten 60 prosent av kvinnene i Gaza by ble utsatt for vold av sine ektemenn i 2011. Skilsmisselovene er slik at kvinner som blir mishandlet i praksis må gi opp all økonomisk trygghet for å løse seg fra ekteskapet.

Hvis hun hadde gått i land i Gaza, ville Gerd von der Lippe beveget seg i lang retning middelalderen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart