Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Gulati ber KrF om ikke å svikte Israel

Stortingsrepresentant Himanshu Gulati fra Fremskrittspartiet. (Foto: Privat)
Stortingsrepresentant Himanshu Gulati fra Fremskrittspartiet. (Foto: Privat)
Stortingsrepresentant Himanshu Gulati (FrP) advarer KrF mot norsk Israel-politikk i en Ap-ledet regjering.

Fredag 2. november skal Kristelig Folkeparti avgjøre i et ekstraordinært landsmøte om de vil gå inn i regjering med Høyre, FrP og Venstre eller Ap og Sp. Noen kjemper også for at KrF skal fortsette som i dag, uten å gå inn i noen regjering, men være støtteparti for Erna Solbergs regjering ut denne valgperioden. Talsmann for den sistnevnte linjen er Hans Fredrik Grøvan, stortingsrepresentant for Vest-Agder og leder av Israels venner på Stortinget.

Himanshu Gulati fra Fremskrittspartiet er nestleder i Israels venner på Stortinget. I et innlegg i Aftenposten 25. oktober uttrykker han bekymring for hvilken Israel-politikk Norge vil få dersom KrF går til venstresiden.

– KrF må for alvor vurdere hva SVs og Rødts innflytelse på en Ap-ledet regjering vil innebære for norsk holdning til Midtøstens eneste reelle demokrati, sier Gulati til MIFF.

FrP-representanten trekker særlig fram Jonas Gahr Støres samtaler med Hamas da han var utenriksminister.

– Utenriksminister Støre svarte i intervjuet med TV2 kontant nei på spørsmålet om Norge hadde hatt kontakt med Hamas. Da han ble konfrontert med at Hamas-leder Khaled Mashaal hevdet det motsatte, valgte Støre i en pinlig seanse å plassere hånden foran kamera og be om at intervjuet startet på nytt.

Det vil være meget spesielt om KrF ønsker å sette inn en statsminister, som mens han var utenriksminister, verken så noen problemer med å lyve om eller ha kontakt med Hamas sin øverste ledelse. APs ungdomsparti, AUF, gjorde i motsetning til Arbeiderpartiet ikke engang forsøk på å skjule sin kontakt med Hamas, sier Gulati.

Han er også bekymret for at boikottarbeidet av Israel vil få vind i seilene med en venstreorientert regjering.

– Forsknings- og utviklingsavtalen som ble undertegnet mellom Israel og Høyre-FrP-regjeringen i Norge i januar 2017 kunne aldri blitt realitet under den rødgrønne regjeringen, sier Gulati.

– I en situasjon hvor syrerne og mange andre arabere har levd i umenneskelige forhold og nådeløs krig, ville det vært synd om Norges regjering tok en sterk venstresving i sitt syn på Midtøstens kanskje eneste reelle demokrati. Dette er også noe jeg tror USA og verden vil følge med på, avslutter han.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart