Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Norge ødela sjansene til FN-resolusjon som fordømte Hamas

Fra åpningen av FNs generalforsamling 2015. (Illustrasjonsfoto: FN)
Fra åpningen av FNs generalforsamling 2015. (Illustrasjonsfoto: FN)
Hillel Neuer i UN Watch kaller Norges avgjørelse for skammelig og umoralsk.

I en avstemming i FNs generalforsamling torsdag kveld norsk tid skulle det stemmes over et resolusjonsforslag som fordømte terrorgruppen Hamas. Forslaget er blitt frontet av USAs avtroppende FN-ambassadør Nikki Haley, som gjentatte ganger har anklaget FN for å være anti-israelsk.

Teksten i resolusjonsforslaget fordømte Hamas for rakettangrepene mot den israelske sivilbefolkningen og ba om en stopp i volden og angrepene.

På forhånd var det knyttet stor spenning til om resolusjonen ville trenge vanlig flertall eller 2/3 flertall. Med et krav om 2/3 flertall ville det være vanskelig å få resolusjonen vedtatt. Det var de arabiske landene som krevde at resolusjonen måtte få 2/3 flertall. Etter en avstemming ble dette kravet vedtatt med 75 mot 72 stemmer. 26 land avsto fra å stemme.

Kravet hadde ikke blitt vedtatt om ikke Norge, Sveits og New Zealand hadde avstått fra å stemme. Norge stemte i motsetning til alle EU-land ikke imot det arabiske kravet om 2/3 flertall, som i realiteten ødela alle sjanser for at resolusjonen skulle bli vedtatt i FNs generalforsamling.

Da hjalp det lite at Norge i neste runde stemte for resolusjonen. 87 land stemte for å fordømme Hamas mens 57 stemte imot. 33 land avsto fra å stemme. Selv om resolusjonen fikk et klart flertall ble den altså ikke vedtatt, på grunn av kravet om 2/3 flertall – som Norge hjalp til med å få gjennom.

Hillel Neuer i UN Watch er ikke nådig når han kommenterer avgjørelsen til Norge, Sveits og New Zealand. «Skam dere», skriver han på Twitter.

Videre kaller han avgjørelsen for umoralsk og mener disse tre landene ved å avstemme fra å stemme mot det arabiske kravet har hjulpet terrorismen.

Hvis resolusjonen hadde blitt vedtatt hadde det vært første gang at FNs generalforsamling hadde fordømt den islamistiske terrororganisasjonen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart