Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Jeg gleder meg veldig til Eurovision i Israel

- Det er en ære å få være med på Eurovision-finalen i Israel, sier Alexandra Rotan. (Skjermdump fra den offisielle musikkvideoen til «Spirit in the sky».)
- Det er en ære å få være med på Eurovision-finalen i Israel, sier Alexandra Rotan. (Skjermdump fra den offisielle musikkvideoen til «Spirit in the sky».)
Artistene i KEiiNO falt ikke for NRKs forsøk på å politisere Eurovision i Israel.

På NRK Radios nyhetsmorgen ble artistene Alexandra Rotan og Fred Buljo fra KEiiNO intervjuet torsdag 4. april. Samme dag ble også deres offisielle musikkvideo av Eurovision-bidraget Spirit in the Sky publisert.

Her er ord-for-ord utdrag fra den del av samtalen som gikk mest på Israel.

 

NRKs programleder I: Arbeidet med Eurovision ble stoppet i et helt døgn på grunn av sikkerhetssituasjonen, men nå er arbeidet i gang igjen. Hva tenker dere om det som skjer i Israel nå?

Alexandra Rotan: Vi er med i Eurovision som er et ikke-politisk arrangement. Netta vant Eurovision i fjor, da er det naturlig at det er Israel som er vertsland i år. Jeg gleder meg veldig til å ta del i det arrangementet, som står for likeverd, mangfold og fellesskap, noe som låta vår passer veldig godt inn i.

NRKs programleder I: Dere var akkurat i Israel for å spille inn et slikt postkort, som vi kjenner til, til finalesendingen. Hvordan var det å være i Israel da, merket dere noe til urolighetene?

Fred Buljo: Det var varmt og flott å være der. Livet går sin vante gang. Folk er veldig vant til det. Vi merket ingenting, bortsett fra at vi hørte et alarmsignal. Vi føler i aller høyeste grad at sikkerheten er ivaretatt for oss artister og for alle som bor i Tel Aviv.

NRKs programleder II: Israel er jo et paradoksalt land slik sett, og Tel Aviv en pussig by. For livet går sin vante gang, med kulturaktiviteter, konserter, museer, disko og stort … alt fra homseliv til restaurantliv. Samtidig som det er spenninger, kan det komme et nytt angrep fra Gaza, kan det treffe byen? Eurovision er selvfølgelig ikke politisk, men ser du at det likevel blir politisk å stå og synge i Tel Aviv. Også Netta gjorde det jo politisk med å ønske alle velkommen til Jerusalem, og så ble det gjort om på, det er jo ikke Jerusalem, det er Tel Aviv. Ser dere at det politisk enten du vil eller ei?

Alexandra Rotan: Jeg tror det er vanskelig å unngå politikk i dag uansett. Jeg tror det kommer politiske vinklinger uansett hva man gjør, men Eurovision er en sangkonkurranse, det ble startet som et fredsarrangement. Jeg er så fasinert av at i Eurovision kan man faktisk bare være seg selv, enten man er mann eller kvinne eller begge deler, så kommer man dit, man gir noe av seg selv til hele Europa. Det er en ære å få være med på det.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart