Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Til slutt fjernet Norway Cup teltet hvor kartet av Israel var druknet i et Palestina-flagg

Propaganda-partyteltet ble også brukt på Norway Cup ifjor, ifølge dette tipserbilde tatt 2. august 2018. (Foto: Privat)
Da teipen over kartet ble borte, fjernet Norway Cup hele propaganda-partyteltet.

Hvorfor er hele Israel druknet i Palestina-flagget på Norway Cup? spurte MIFF torsdag 25. juli.

To dager etter at MIFF satte fokus på saken, og samme dag som Norway Cup åpnet, fikk det palestinske laget som eier partyteltet pålegg om å sette teip over kartene, fortalte en talsmann for de palestinske lagene, Arthur Sæmer Timraz, til avisen Vårt Land 30. juli. Det nektet palestinerne å gjøre. Derfor ble teipingen utført av Norway Cups ledelse, tilsynelatende søndag kveld eller mandag morgen. Det var tredje år på rad at opplysninger fra MIFF stanset politisk misbruk av Norway Cup.

Tirsdag 30. juli, tidlig på kvelden, meldte Sæmer Timraz på en åpen Facebook-gruppe for palestinske lag i Norway Cup at partyteltet med flagg og kart på var tatt ned av Norway Cup. «Det er satt opp et nytt telt på samme sted,» skriver han. Bildet viser et kommersielt partytelt med logoene til et norsk selskap.

Som forklaring skriver Sæmer Timraz: «De [Norway Cups ledelse] ville at teipen på teltet skulle stå. De sa at hvis det ble tatt vekk så skulle de ta ned teltet. Jeg har ikke rørt teipen. Om det er vinden eller regnet som har gjort det kan jeg ikke vite. Vi betalte 20.000 kr for det teltet, så jeg regner med at Norway Cup tar på seg ansvaret hvis teltet har blitt ødelagt.»

MIFF vet ikke hvem som har fjernet teipen hvor kartet av verdens eneste jødiske stat var druknet i et Palestina-flagg. Det kan jo ha vært andre enn vinden eller regnet. I hvert fall har nok Norway Cups ledelse forstått at det ikke ville være tilstrekkelig blokkering av den politiske markeringen med ny teiping.

MIFF vet derimot at propaganda-partyteltet ble brukt på Norway Cup også i 2018. Fra en kilde som ønsker å være anonym har vi mottatt et bilde av teltet slik det stod på Norway Cup 2. august 2018 (se bildet i toppen).

– Jeg var selv på Norway Cup i 2018 og ble forferdet over at palestinerne fikk vise fram det samme teltet som i år, samt spille politisk musikk, sa kilden til MIFF tirsdag.

Det var først etter at MIFF satte fokus på teltets politiske propagandabudskap at Norway Cups ledelse reagerte. Vi har en følelse av at teltet aldri mer vil bli brukt på Norway Cup.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart