Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Arendal. (Illustrasjonsfoto: Birgit Fostervold, flickr)

Boikott ble begravd i Arendal

Med stort flertall har bystyret i Arendal avvist SVs forsøk på å innføre boikott av israelske bosetninger.

Torsdag 30. januar behandlet bystyret i Arendal forslag om boikott av «varer og tjenester som er produsert på område okkupert i strid med folkeretten av selskaper som opererer med tillatelse fra okkupasjonsmakten». Forslaget kom fra Einar Krafft Myhren (SV). Han ønsket også at kommunens innbyggere skulle oppfordres til å boikotte varer og tjenester fra bosetninger og at Arendal kommune skulle be Stortinget vedta handelsboikott.

Vanja Grut (Ap) foreslo i tillegg at «sentrale myndigheter innfører en merkeordning av produkter som er tilvirket i okkupert område for at konsumenter gis mulighet til å velge bort slike produkter».

Ordlyden i disse forslagene er ment å ramme israelske bosetninger på Vestbredden, men som MIFF påpekte i brev til Oslos byrådsleder Raymond Johansen i desember, er ikke Vestbredden okkupert i strid med folkeretten. (Men det finnes derimot en lang rekke andre områder i verden som vil bli rammet.)

Lokalpolitikerne i Arendal avviste SVs ønske om å ramme Israel med stort flertall. Kun 13 stemte for SVs forslag (6 Ap, 2 SV, 2 Sp, 1 Rødt, 1 MDG, 1 uavh.). Flertallet (8 H, 5 Ap, 4 FrP, 2 KrF, 1 Sp, 1 V, 1 Pp, 1 Hovedlista, 1 uavh., 1Hp) vedtok følgende forslag: «Arendal bystyre avviser forslaget om en kommunal anskaffelsesboikott. Arendal kommune bør slutte opp om den utenriks- og forsvarspolitikken som til enhver tid føres av Norges regjering.»

Gruts forslag fikk støtte fra 15 stemmer, men falt mot 23 stemmer.

Les hvorfor norske kommune bør skrote alle forslag om boikott av Israel eller israelske bosetninger.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart