Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

For første gang vil Høyre nevne Israel i sitt partiprogram

Den israelske kunstneren Amit Shimonis tegning av Erna Solberg var synlig i mange kanaler i Høyres valgkamp i 2017. Her er skjermdump fra Høyres Instagram-konto.
Den israelske kunstneren Amit Shimonis tegning av Erna Solberg var synlig i mange kanaler i Høyres valgkamp i 2017. Her er skjermdump fra Høyres Instagram-konto.
Høyre vil «utdype handels-, nærings- og forskningssamarbeid med Israel».

Den jødiske staten har ofte blitt nevnt i norske partiprogrammer i mindre og mellomstore partier de siste tiårene. Såvidt MIFF kjenner til, er Israel aldri nevnt med navn i partiprogrammene til de to tradisjonelt største partiene, Arbeiderpartiet og Høyre.

Det kan det nå bli forandring på. Da Høyre lanserte sitt førsteutkast til nytt partiprogram mandag 7. september, var Israel nevnt i teksten. Blant kulepunktene under avsnittet «Norge i verden», heter det.

Høyre vil «bidra til å opprettholde et godt forhold til flere parter i Midtøsten, og utdype handels-, nærings- og forskningssamarbeid med Israel».

Og det er mer å glede seg over.

Under avsnittet «Utvikling og menneskerettigheter», erklærer Høyre at de vil «fjerne støtten til palestinske organisasjoner og institusjoner som oppfordrer til terror, vold, kjønnsdiskriminering og antisemittisme».

Lignende formuleringer har Høyre gitt sin støtte til gjennom ordlyden i regjeringsplattformer og statsbudsjett de siste syv årene, men likevel er det betydningsfullt om dette nå blir nedfelt i partiets eget program. Forhåpentligvis blir det ingen endring i disse kulepunktene før programmet blir endelig vedtatt på landsmøtet i mars 2021. Lederen for Høyres programkomité er Linda Hofstad Helleland.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart