Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

TV2s nye storsatsing spilt inn i Israel

I serien blir karakteren Pia og hennes to israelske venner tatt til fange av IS i Sinaiørkenen. Pia spilles av Andrea Berntzen, mens de israelske fangene spilles av Shira Yosef og Daniel Litman. Bortført er vårens store satsing fra TV2. (Foto: TV2)
I «Bortført» blir en norsk jente og to israelere kidnappet av terrorister.

Søndag sender TV2 den første episoden av sin nye storsatsing «Bortført». Handlingen i serien er lagt til Midtøsten og store deler av serien spilt inn i Israel. Blant annet er det filmet i Tel Aviv, Jerusalem, Eilat og Dødehavet.

Thrillerdramaet er et samarbeid mellom TV2, Netflix og den israelske kringkasteren HOT. Norske Kyrre Holm Johannessen har, sammen med israelske Ronit Weiss-Berkowitz skrevet manuset, mens norske Stian Kristiansen og israelske Uri Barbash har samarbeidet som regissører.

Handlingen i serien går ut på at 24 år gamle Pia, som spilles av Andrea Berntzen, blir kidnappet av IS sammen med to israelere i Sinaiørkenen. Foreldrene hennes Alex, som spilles av Anneke von der Lippe, og Karl, som spilles av Anders T. Andersen, var ikke engang klar over at datteren hadde reist til Midtøsten. I serien starter en innbitt kamp for å få datteren fri.

– Selv om serien utspiller seg i forskjellige land, med forskjellige kulturer, så handler den først og fremst om mennesker som gjør alt de kan for å overleve, for å redde barna sine, det de setter høyest av alt. Og om hvordan hemmeligheter blir vanskeligere og vanskeligere å komme seg ut av, hvis du først har begynt å lyve, sier manusforfatteren i en pressemelding.

Det blir både norsk, engelsk, hebraisk og arabisk i serien. Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, tror serien vil fenge og overraske seerne:

– I «Bortført» utforsker vi hvor langt vi mennesker er villige til å gå for å beskytte oss selv og våre hemmeligheter, og å redde dem vi elsker. TV 2 jakter alltid etter de beste historiene, og dette er et thrillerdrama som vi er stolte av og som vi gleder oss til å vise til det norske folk, sier Haldorsen.

Anders T. Andersen og Anneke von der Lippe som Karl og Alex, foreldrene til Pia, som spilles av Andrea Berntzen.

Mesteparten av serien er spilt inn under koronapandemien. Det gjorde at produksjonen ble flere måneder forsinket og bydde på flere utfordringer. For skuespiller Anneke von der Lippe medførte det to uker i isolasjon i Israel. De norske skuespillerne sier samarbeidet med israelske kolleger fungerte bra.

– Det var en stor opplevelse. De er veldig flinke og proffe, og israelsk filmindustri har lagd mange TV-serier som har blitt svært populære verden over. Our boys på HBO og Fauda, for å nevne noen. Flere av de skuespillerne vi jobbet med har medvirket her, og det er veldig gøy. Det er forfriskende å spille sammen med folk du ikke kjenner, sier von der Lippe.

Også den norske produsenten er godt fornøyd med samarbeidet med israelerne.

– Jeg tror det er første gang vi har samarbeidet på denne måten, om en TV-serie med et israelsk produksjonsselskap her i Norge, og det har gått veldig fint, sier produsent i Monster Scripted, Brede Hovland, til TV2.no.

De israelske hovedrollene er Amos Tamam, Raida Adon og Shadi Mari.

«Bortført» har premiere på TV 2 og TV 2 Sumo 11. april.

Israelske Amos Tamam i rollen som Arik. TV-serien er et samarbeid mellom norske og israelske filmskapere. (Foto: TV2)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart