Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Nordnorsk-israelske Hanne truet av arabisk brannterror i Galilea, slakter utenriksministerens krav om israelsk «proporsjonalitet»

Hanne Martine Stabursvik
Hanne Martine Stabursvik. (Foto: Privat)
- Den største skaden etter brannterroren vil komme senere - ingen jøder vil våge å dra inn i arabiske landsbyer for å handle, skriver Hanne Martine Stabursvik til utenriksministeren.

Hanne Martine Stabursvik er opprinnelig fra Nord-Norge, og jobber i Israel som veterinær. Her er brevet som Stabursvik publiserte under et innlegg på Utenriksdepartementets Facebook-side på formiddagen 12. mai.

Kjære Utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Her hjemme hos meg hvor jeg bor var det en urolig natt. Ikke så urolig som det var i sentrale Israel, for der hadde de det rene helvete. Neida, hos oss i Galilea er det for det meste rolig. Ramp har man overalt, og rampen gjør sitt ytterste for å ødelegge for alle. Steinkasting (ikke små søte steiner, men digre beist som virkelig kan gjøre stor skade), blokkering av motorveien med brennende dekk, trusler mot jøder, stifting av skogbranner.

Apropos skogbrann, det var det som holdt folk våkne hele natta her i Zurit. Vi er en liten landsby rett ved siden av Karmiel. Vi har flere arabiske landsbyer rundt oss og i det store og det hele har vi gode forhold folk i mellom. Men ikke de siste dagene. Og i natt ble altså åssida satt i flammer og var nær ved å brenne ned et helt nabolag. Men heldigvis, eller dessverre – alt ettersom – har vi lært at å være forberedt på det verste er det som redder oss fra katastrofen. Så det ble mye sirener, brannslokking og forebyggende tiltak og til slutt så gikk det bra.

Den største skaden vil komme senere. Ingen jøder vil tørre å dra inn i arabiske landsbyer for å handle noe som helst. Dette vil gå utover arabiske (la oss være helt konkrete, muslimske) forretningseiere, som vil se at kundegrunnlaget deres smuldret bort og at de store investeringene de har gjort ikke vil ha de forventede avkastninger. Ansatte vil måtte sies opp og flere muslimske familier mister inntekta si.

I mellomtida, i sentral-Israel sitter millioner i sine bomberom. I egne hus selvsagt. Det er flere år siden at det ble påbudt med bomberom i alle nybygg inkludert alle leiligheter. Det er bra, for fra alarmen går til rakettene hagler ned over dem går det omslag 15 sekunder. Så det er jo bra at vi tar våre forhåndsregler og må bruke milliarder på å bygge sikre bygg.

Akkurat nå på TV [på morgenen onsdag 12. mai] intervjuer de folk og spør hvordan de har overlevd natta. Det er et grimt syn. Sjokkskadde, gråtende, rasende. Gamle folk med enda flere sår etter utallige kriger, terrorangrep, vold og ufred. Babyer som hyler uten stopp. Folk som enda sliter med ettervirkninger etter korona. Jøder, kristne og muslimer.

To av de som døde i nattens angrep var muslimer. To dager fra å feire Eid må familien begrave far og datter. Det er usikkert om mora overlever. Alle vet hvem som styrer dette, og de har adresse i Teheran. De kringkaster sine hensikter i alle fora, de har til hensikt å drepe alle jødene. Ikke bare de i Israel. Neida, vi har smertelig lært at for disse folka er det ikke noe som ikke kan røres. Ta bombeattentatet mot den israelske ambassaden i Buenos Aires, mot AMIA i Buenos Aires, nedslakting av jøder på åpen gate i Paris, Toulouse, Halle, København, Brussels. De bruker alle midler tilgjengelige til å oppnå sine mål. Sitt eget folk har de jo for lengst – unnskyld mitt nordnorske språkbruk – rævp**t og knekt ryggen på. Folk henger og vaier fra offentlige henrettelsesstasjoner i Teheran, Gaza og Libanon har gått opp i liminga.

Men verden, fortvil ikke. Vår eminente utenriksminister har løsninga på alle hodepiners mor. Be Israel om å svare proporsjonalt når flere millioner sitter i bomberom og kan bare be og håpe at Iron Dome gjør jobben sin. Også på dette området har Israel tatt sine forhåndsregler, den beste teknologien som klarer å blokkere oppimot 90% av raketter. vi vet veldig godt at Hizbollah bare venter på muligheten til å bombardere oss med sine flere hundre tusen stridshoder som de etter utallige FN resolusjoner ikke skulle ha. Men for feige Ine er det lettere å leve i fantasiens verden og be om at Israel skal være proporsjonale. På Gazastripen sitter terroristene i sine boligblokker, sine kontorer, sine sykehus og utsetter egen befolkning for de verste forbrytelser. Men det er altså Israel som skal være «proporsjonal».

Vet du hva Ine Eriksen Søreide? Om vi skulle være virkelig proporsjonale med den terroren som regner ned over oss her, så hadde vi teppebombet hele greia til ikke så mye som ei snekkerbod var stående, men det gjør vi ikke, for vi er ikke iskalde mordere. Vi forsvarer oss mot sinnsvake folk som har fått frie tøyler til å drepe jøder. Du er blant dem som tillater dette blodbadet.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart