Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Sylvi Listhaug: – Hamas har skylden for at sivile palestinere dør

FrP-leder Sylvi Listhaug. (Foto: Pia Sønstrød, Frp/flickr)
I en debattartikkel i VG kritiserer FrP-lederen den ensidige dekningen og demoniseringen av Israel. Hun mener Hamas slipper billig unna.

Torsdag 20. mai publiserte VG en artikkel av Fremskrittspartiets nye partileder. «Den ensidige dekningen og demoniseringen av Israel har gått for langt. Israel har en selvfølgelig rett til å forsvare sitt eget land og sitt eget folk,» innleder Listhaug.

FrP-lederen retter kritikk mot norske medier:

«Det er viktig å ha med seg at Hamas’ målsetting er at Israel skal utslettes. Det står klart og tydelig i deres partiprogram. Leser man norsk presse får man imidlertid et helt annet inntrykk. Her er historiefortellingen at Israel er provokatøren, som ikke tar hensyn til sivile palestinere. Mange gir også uttrykk for at Israel og landets supportere er onde. Eksempelvis ble to ungdomspolitikere i FpU jaget vekk fordi de stille og rolig markerte støtte til Israel, under en demonstrasjon i solidaritet med det palestinske folk. Pressen har etter mitt syn bidratt med å skape et ensrettet inntrykk.»

Listhaug skriver at det er en tragedie hver gang uskyldige, sivile liv går tapt. «Men vi må stille oss spørsmålet: Hvem har skylden for at sivile dør? Svaret er de som bruker dem som menneskelige skjold, mens de utfører forferdelige terrorhandlinger.»

FrP-lederen påpeker Irans rolle i konflikten. «For Israels lederskap handler ikke kampen mot Hamas bare om å svekke den militære kapasiteten til regimet i Gaza, men også om at landet lever under trussel om rakettangrep også fra Libanon og Syria. Israel vil for enhver pris unngå en krig med flere fronter. Da gjelder det å vise evne til avskrekking.»

Ap kritiserer Høyre

Fredag 21. mai rykket Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Åsmund Aukrust ut med kritikk av Høyre, som han mener «har mistet sympatien og solidariteten med palestinerne». Sist helg vedtok Høyre et nytt partiprogram hvor de sier at partiet vil «utdype handels-, nærings- og forskningssamarbeid med Israel».

Aukrust mener Høyres «Israel-vridning» er synlig i hvordan utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide (H) har håndtert Gaza-krigen i mai 2021.

– Det ser man på pressemeldingene fra utenriksministeren. I tillegg er ordbruken hele tiden hardere mot rakettene som kommer mot Israel enn om bombingen som foregår på Gaza, sier Aukrust til Dagbladet.

Høyres stortingsrepresentant Michael Tetzschner avviser kritikken fra Aukrust.

– Hvis han mener at Høyre har flyttet seg i Midtøstens-spørsmålet, kan det være fordi han selv har beveget seg fra Aps tidligere balanserte standpunkter som gjorde Norge godt egnet til å kunne utøve fredsdiplomati over en lang periode. I dag hører jeg ikke forskjell på Aps Aukrust og Moxnes fra Rødt, hvilket må være et større problem for Arbeiderpartiet enn Høyre, sier Tetzschner til Dagbladet.

KrF sørget for ekstabevilgning

15. mai meldte avisen Dagen at regjeringen øker bevilgningen til forskning og utvikling i regi av den norske ambassaden i Israel med én million kroner.

– Det er mye spennende som skjer på forsknings- og innovasjonssiden i Israel. Derfor er jeg glad for at regjeringen nå øker bevilgningen til forskning og utvikling i Israel, skriver barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til Dagen.

– Mens andre partier tar til orde for boikott av Israel og israelske varer, har regjeringen med KrF i spissen, vært tydelig på at vi vil styrke forholdet vårt til Israel. Dette er ett eksempel på det, legger han til.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart