Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bak KLPs eksklusjon av 15 israelske selskaper står en anti-israelsk aktivist

Kiran Aziz, senioranalytiker i KLP Kapitalforvaltning. (Foto: KLP)
KLP har ansatt en anti-israelsk aktivist for å vurdere selskapets investeringer i Israel.

KLP er Norges største pensjonsselskap. 5. juli varslet KLP at de ekskluderer 16 selskaper «med tilknytning til israelske bosetninger på Vestbredden». KLP hadde investeringer  verdt 275 millioner kroner (NOK) i selskapene på tidspunktet for avgjørelsen, melder KLP i en pressemelding. KLP trekker seg ut av israelske banker, telekom og bygg- og anleggsektoren, i tillegg til fire selskaper innenfor energi og kommunikasjon- og overvåkningstjenester. Alle som bidrar til å gi et godt liv til jøder som bor i Judea og Samaria skal straffes.

I juni sendte MIFF et protestbrev til Oljefondet, etter at de trakk seg ut av to israelske selskap. MIFFs brev tilbakeviser argumentene som også KLP bruker for sin deinvestering. De israelske bosetningene er ikke i strid med folkeretten, og er ikke et hovedhinder for fred mellom israelere og palestinere.

Anti-israelsk aktivist på innsiden av KLP

KLP bruker Kiran Aziz til å fronte sin ekskludering av israelske selskap. Aziz er senioranalytiker i KLP Kapitalforvaltning.

Men Aziz nærmer seg ikke bare saken som jurist. Hun er også dypt involvert i spørsmålet personlig. For det første sitter Aziz i styret til den sterkt anti-israelske organisasjonen Flyktninghjelpen. Organisasjonen har de siste årene demonisert Israel, brutt Oslo-avtalen, publisert propagandavideo som pisker opp jødehat og samlet inn penger til ulovlig bygging på Vestbredden.

Å sverte Israel er noe som Aziz også er dypt involvert i på sin fritid. Et stort flertall av twitter-meldingene til Aziz de siste månedene har vært anti-israelske, bare krydret blant annet med hyllest av Pakistan (de siste 20 årene er antallet drepte i terror og vold i Pakistan flere ganger høyere enn i konflikten mellom israelere og palestinere).

Denne meldingen fra Aziz røper enten stor uvitenhet eller er uttrykk for dobbeltstandard.

Her er en moderne blodanklage retwitret.

Det er tydelig at senioranalytikeren ikke har noen hemninger i å viderebringe usannheter som kan demonisere verdens eneste jødiske stat.

Ifølge Linkedin ble Aziz ansatt i KLP juni 2019. Men også før hun ble ansatt i KLP var utestengelse av israelske selskaper en kampsak for henne. I en Twitter-melding i mai 2018 henvender hun seg til Etikkrådet til Oljefondet:

Flere ganger har hun også retwitret meldinger fra Palestinakomiteen:

I 2020 skrev Aziz et leserinnlegg i Financial Times hvor hun annonserer sitt ønske om å la personlige meninger påvirke selskapers holdninger og avgjørelser. Det har hun nå lykkes med i KLP.

KLP har offentliggjort et 7 siders dokument hvor de begrunner sin beslutning om å utelukke selskapene.

Dokumentet er full av store og små feil.

De store feilene er i hovedsak påvist i MIFFs brev til Oljefondet og vår nye temaside om israelske bosetninger. Vi skal ikke gjenta alt her, men påpeke noen av feilene som er unike for KLP.

KLP skriver: «Israel har varslet at de vil annektere deler av Vestbredden som innebærer alle de ulovlige bosettingene.» Det er feil. Annektering ble lagt helt på is av den forrige høyreorienterte israelske regjeringen i forbindelse med Abraham-avtalene. For den nåværende samlingsregjeringen i Israel er dette helt uaktuelt.

KLP skriver: «Israel er også det landet som er dømt flest ganger av FN i 2020 grunnet okkupasjonen og planer om annekteringen.» For det første er ikke FN i posisjon til å dømme noe. For det andre har KLP, for å underbygge denne setningen, henvist til en UN Watch-artikkel som fotnote. Artikkelen påpeker at FN i 2020 kom med 17 resolusjoner med kritikk av Israel, og 6 resolusjoner mot resten av verden til sammen. UN Watch avslører dobbeltstandarden og mobbingen som Israel blir utsatt for i FN-systemet. KLP forstår tydeligvis ikke at de bare er med på å forsterke mobbingen.

OPPDATERT: Saken er oppdatert med flere Twitter-meldinger.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart