Skjermdump fra Cappelen Damms skoleside.

På skoleside blandes Klippedomen inn i jødedommen

Hva gjør Klippedomen i et kapittel om jødedommen?

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Forlaget Cappelen Damm har samlet digitale læremidler fra 1.-10. trinn i en tjeneste de kaller «Skolen». Opplegget blir brukt av en lang rekke skoler over hele landet.

I helgen ble MIFF tipset om illustrasjonsbildet til avsnittet «Viktige symboler i jødedommen» laget for femte klasse.

Slik ser siden ut:

Er Klippedomen en synagoge? (Foto: Privat)

Under et bilde av Klippedomen i Jerusalem får elevene spørsmålet: «Hva skjer i synagogen? Skriv med egne ord.»

Klippedomen er et av de fremste symbol på islam i Jerusalem, bygget på ruinene av det jødiske tempelet. Hadde man tatt bildet fra vest, kunne Cappelen Damm fått med Vestmuren som er særdeles hellig i jødedommen og et symbol på jødedommen. Men dette bildet er tatt fra øst.

En femteklassing som ser på «Skolen» vil vanskelig unngå å tenke at Klippedomen er en synagoge.

– Det minner litt om UNESCOs forsøk på å fornekte jødisk tilknytning til Jerusalem ved konsekvent å unnlate å bruke begrepet Tempelplassen og i det hele tatt fornekte jødiske begreper om de aller mest sentrale symbolene på og stedene for jødisk tro, kommenterer Jan Benjamin Rødner, styremedlem i MIFF.

– Jeg har en mistanke om at forlaget har hatt en haug med bilder og bare valgt ut ett som de syntes så fint ut – totalt frikoblet fra oppgaven og historie- og kunnskapsløst så det holder, legger Rødner til.

Oppdatering

Samme dag som MIFF varslet Cappelen Damm om denne feilen fikk vi slikt svar: «Takk for tilbakemelding. Da er den sendt videre og feilen vil bli rettet opp.»

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart