Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Alle våre viktigste allierte har sagt nei, Norge har ikke bestemt seg

Ine Marie Eriksen Søreide
Ine Marie Eriksen Søreide. (Photo: UN Photo/Evan Schneider)
Norges viktigste allierte har varslet at de ikke kommer til å delta på Durban IV. Regjeringen setter seg foreløpig på gjerdet.

I 2001 avholdt FN en såkalt «verdenskonferanse mot rasisme» i Durban, Sør-Afrika. Konferansen ble preget av intoleranse, antisemittisme og grunnløse anklager mot verdens eneste jødiske stat. «I 2001 og deretter, har Durban-prosessen blitt brukt til å promotere rasisme, intoleranse, antisemittisme og Holocaust-fornektelse, og til å undergrave ytringsfrihet og Israels rett til å eksistere,» skriver UN Watch på en faktaside.

I 2009 avholdt FN Durban Review Conference, og i 2011 ble en tredje konferanse holdt for å markere tiårsdagen for Durban-erklæringen. Det planlagte toppmøtet 22. september 2021, like i forkant av FNs generalforsamling og 20 år etter første Durban-konferanse, blir derfor omtalt som Durban IV.

En rekke organer i FN-systemet er sykelig opptatt av Israel, og særlig Durban-sporet er kuppet av anti-israelske krefter. (Les mer her om hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig.) Derfor har en rekke vestlige land varslet at de ikke kommer til å delta på Durban IV: USA, Australia, Canada, Israel, Storbritannia, Ungarn, Nederland, Østerrike, Tsjekkia, Tyskland og Frankrike og Bulgaria.

Frankrikes avvisning ble varslet 13. august. President Emmanuel Macron sa, ifølge Reuters, at han vil holde seg borte på grunn av «en historie av antisemittiske uttalelser» på slike konferanser.

MIFF har spurt Utenriksdepartementet om Norge kommer til å delta.

– På linje med andre land følger vi med på forberedelsene til høynivåmøtet (for markeringen av at det er 20 år siden Durbankonferansen og vedtakelsen av Durban Plan of Action). Vi har tett dialog med andre land. Beslutning vil bli tatt når vi har fått kartlagt alle relevante forhold knyttet til møtet. Vi kan komme tilbake til dere når beslutning er tatt, svarer kommunikasjonsrådgiver Siri R. Svendsen i UD.

– Forøvrig arbeider Norge internasjonalt for å bekjempe rasisme. Innsatsen mot rasisme, hatefulle ytringer og vold er solid forankret i vårt arbeid for menneskerettighetene. Her inngår vårt viktige arbeid internasjonalt for å bekjempe antisemittisme, legger Svendsen til.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart