Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk selskap kjøper seg inn i norsk næring

Norske Akva Group leverer utstyr og teknologi til oppdrettsnæringen, blant annet til landbaserte anlegg. Spesielt dette med landbasert anlegg er en av årsakene til at det israelske selskapet Israel Corp kjøper seg opp. (Foto: Akva Group)
Det israelske investeringsselskapet Israel Corp blir en del av norsk oppdrettsnæring.

Det israelske investeringsselskapet Israel Corp ønsker å kjøpe 15 prosent av norske Akva Group, som driver med oppdrettsteknologi, skriver nettstedet E24. Det er også sendt ut en børsmelding onsdag morgen.

– Vi er glade for å ønske Israel Corp velkommen som langsiktig, strategisk aksjonær i Akva, sier konsernsjef Knut Nesse i Akva Group i børsmeldingen. Til E24 sier Nesse at dette er noe de har jobbet med å få til i lang tid.

Akva Group, som har hovedkontor på Kvernaland på Jæren, er i dag verdens største leverandør av utstyr og teknologi til oppdrettsnæringen. Selskapet omsatte i fjor for om lag tre milliarder kroner.

– Våre diskusjoner med Akva har overbevist oss om at Akva er en ledende aktør innen akvakultur, og best posisjonert til å gripe mulighetene innen landbasert oppdrett, sier konsernsjef Yoav Doppelt i Israel Corp.

Ifølge E24 innebærer investeringen at israelske Israel Corp gjennom en aksjeutvidelse får en eierandel på 10 prosent i Akva Group. Det betyr også at det norske selskapet får 320 millioner kroner i friske midler.

– Pengene blir øremerket videre teknologiutvikling innen sjøbasert oppdrett, landbaserte anlegg og digitalisering, sier Nesse, som beskriver Israel Corp som «et investeringshus som har greie på teknologi og digitalisering».

Selskapene skal også samarbeide om flere andre investeringer i næringen.

Samtidig som det israelske investeringsselskaper kjøper seg opp i selskapet har Akva Group inngått en kontrakt om å bygge et oppdrettsanlegg på land i Maryland i USA til en verdi av 1,3 milliarder kroner. Det er den desidert største kontrakten selskapet noen gang har fått. Egersund Group ASA, som er majoritetsaksjonær i Akva Group, sitter i dag på 62 prosent av selskapet. De garanterer at Israel Corp skal få kjøpt de aksjene de ønsker.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart