Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Faksimile fra Klassekampen 22. oktober 2021.

MIFF svarer i Klassekampen: Den umoralske boikotten

Fredag 22. oktober trykket Klassekampen et innlegg av Håvard Skjerdal, politisk rådgiver i KFUK-KFUM Global. Mandag 25. oktober har Klassekampen tatt inn dette svaret fra MIFF.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Håvard Skjerdal, politisk rådgiver i KFUK-KFUM Global, kritiserer forfatter Roy Jacobsen som lar sine bøker bli oversatt til hebraisk av israelske forlag. Skjerdal ser ut til å glemme at hans egen arbeidsgiver ikke ville eksistert dersom saken var snudd på hodet, dersom det gjennom historien hadde vært boikott av å oversette hebraiske bøker til andre språk.

Skjerdal lister opp tre krav fra BDS-bevegelsen, men underkommuniserer hva som ligger i det tredje kravet. BDS-bevegelsen krever ikke bare at «palestinske flyktningers rett til å returnere anerkjennes», men at mer enn syv millioner palestinere skal ha rett til å flytte «til sine hjem og eiendommer» i dagens Israel. Det er heldigvis mange som ser den dype umoralen i dette, som betyr at verdens eneste jødiske stat blir borte og erstattet av en arabisk stat nummer 23 og en muslimsk stat nummer 58. Skjerdal mener at kravet ikke er komplisert. Kanskje ikke, men det er uten tvil ekstremt og antisemittisk.

KFUK-KFUM vil ikke bidra til det de kaller «okkupasjonsøkonomi», men velter seg samtidig i kinesiske gadgets, tyrkiske tekstiler og russisk aluminium. Roy Jacobsen har tittel på en novellesamling som burde hjelpe organisasjonen til å håndtere sin diskriminering og dobbeltstandard mot verdens eneste jødiske stat: Si unnskyld.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart