NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Det nyvalgte styret i Israels venner på Stortinget: Styremedlem Kjell Ingolf Ropstad (KrF), leder Himanshu Gulati (FrP), nestleder Ingjerd Schou (H) og styremedlem Silje Hjemdal. (Foto: Privat)

Fremskrittspartiet og Høyre deler ledelsen i «Israels venner på Stortinget»

Her er det nye styret i «Israels venner på Stortinget».

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I forrige stortingsperiode hadde «Israels venner på Stortinget» 21 medlemmer. «Etter valget er foreningen barbert ned til åtte,» skrev Vårt Land 27. september i artikkelen «Israels venner nesten utradert på Stortinget». De glemte å fortelle at også mange av de nye representantene kunne tenke seg å bli medlem av venneforeningen.

– Media tok feil. «Israels venner på Stortinget» lever i beste velgående, skriver stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen på Facebook. Han rapporterer om «stort engasjement og god stemning» i møtet. Totalt deltok 16 stortingsrepresentanter i møtet, og flere representanter kommer sannsynligvis til å slutte seg til som medlemmer i dagene og ukene som kommer.

Stortingsrepresentant Himanshu Gulati (FrP) fra Akershus ble valgt som leder for de første to år, deretter overtar stortingsrepresentant Ingjerd Schou (H) fra Østfold de to siste årene av stortingsperioden. Gulati og Schou var med i styret av «Israels venner på Stortinget» i forrige periode. Da ble gruppen ledet av Hans Fredrik Grøvan (KrF). I styret for 2021-2025-perioden sitter også Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og Silje Hjemdal (FrP).

– For meg er det viktig å styrke båndene mellom det norske Storting og Israel. Jeg har vært i ledelsen i vennskapsgruppen tidligere, og er glad for at engasjementet fra mange norske parlamentarikere fortsetter. Jeg er sikker på at Himanshu Gulati og jeg kommer til å samarbeide godt som ledere av gruppen, og forhåpentligvis kan vi på hver vår måte bidra til å skape samarbeid mellom Norge og Israel, sier Schou til MIFF.

– Målet med Israels venner på Stortinget er å samle politikere på tvers av partier for å stå sammen om og fronte Israels interesser på Stortinget, sa Gulati da han talte til MIFFs Israelkonferanse i Kristiansand 8. oktober 2021.

Se MIFFs intervju med Grøvan om tiden som leder av Israels venner på Stortinget fra 7. september 2021.

Se stortingsrepresentant Himanshu Gulatis hilsen til MIFFs Israelkonferanse i Kristiansand 8. oktober 2021.

Her er de fleste av stortingsrepresentantene som deltok i det konstituerende møtet i Israels venner på Stortinget. (Foto: Privat)

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart