Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Det nyvalgte styret i Israels venner på Stortinget: Styremedlem Kjell Ingolf Ropstad (KrF), leder Himanshu Gulati (FrP), nestleder Ingjerd Schou (H) og styremedlem Silje Hjemdal. (Foto: Privat)

Fremskrittspartiet og Høyre deler ledelsen i «Israels venner på Stortinget»

Her er det nye styret i «Israels venner på Stortinget».

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

I forrige stortingsperiode hadde «Israels venner på Stortinget» 21 medlemmer. «Etter valget er foreningen barbert ned til åtte,» skrev Vårt Land 27. september i artikkelen «Israels venner nesten utradert på Stortinget». De glemte å fortelle at også mange av de nye representantene kunne tenke seg å bli medlem av venneforeningen.

– Media tok feil. «Israels venner på Stortinget» lever i beste velgående, skriver stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen på Facebook. Han rapporterer om «stort engasjement og god stemning» i møtet. Totalt deltok 16 stortingsrepresentanter i møtet, og flere representanter kommer sannsynligvis til å slutte seg til som medlemmer i dagene og ukene som kommer.

Stortingsrepresentant Himanshu Gulati (FrP) fra Akershus ble valgt som leder for de første to år, deretter overtar stortingsrepresentant Ingjerd Schou (H) fra Østfold de to siste årene av stortingsperioden. Gulati og Schou var med i styret av «Israels venner på Stortinget» i forrige periode. Da ble gruppen ledet av Hans Fredrik Grøvan (KrF). I styret for 2021-2025-perioden sitter også Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og Silje Hjemdal (FrP).

– For meg er det viktig å styrke båndene mellom det norske Storting og Israel. Jeg har vært i ledelsen i vennskapsgruppen tidligere, og er glad for at engasjementet fra mange norske parlamentarikere fortsetter. Jeg er sikker på at Himanshu Gulati og jeg kommer til å samarbeide godt som ledere av gruppen, og forhåpentligvis kan vi på hver vår måte bidra til å skape samarbeid mellom Norge og Israel, sier Schou til MIFF.

– Målet med Israels venner på Stortinget er å samle politikere på tvers av partier for å stå sammen om og fronte Israels interesser på Stortinget, sa Gulati da han talte til MIFFs Israelkonferanse i Kristiansand 8. oktober 2021.

Se MIFFs intervju med Grøvan om tiden som leder av Israels venner på Stortinget fra 7. september 2021.

Se stortingsrepresentant Himanshu Gulatis hilsen til MIFFs Israelkonferanse i Kristiansand 8. oktober 2021.

Her er de fleste av stortingsrepresentantene som deltok i det konstituerende møtet i Israels venner på Stortinget. (Foto: Privat)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart