Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sjefen for Luftforsvaret til stede på stor flyøvelse i Israel

En rekke nasjoner er til stede på den store flyøvelsen Blue Flag 2021 i Israel. Til venstre i midten står Rolf Folland, sjefen for det norske luftforsvaret. Han møtte kolleger fra andre land i forbindelse med øvelsen. (Foto: Det israelske luftforsvaret)
Sjefen for Luftforsvaret er til stede i Israel for å lære og observere.

De siste dagene har det pågått en stor militær flyøvelse i Israel. I tillegg til vertslandet har USA, Tyskland, Italia, India, Storbritannia, Frankrike og Hellas deltatt i selve øvelsen, som har fått navnet Blue Flag 2021. Men flere land har også vært til stede med landets luftforsvarssjef, inkludert Norge.

– I dag har lederne i luftforsvaret til USA, Italia, Storbritannia, Hellas, Kypros, Norge, De forente arabiske emirater, India og Nederland, i tillegg til ambassadører fra Frankrike, Storbritannia, Hellas og Tyskland ankommet for en historisk begivenhet på Ovda for Blue Flag 2021, skriver det israelske luftforsvaret i en pressemelding.

Ovda er en israelsk flybase som ligger helt sør i Israel, litt nord for Eilat.

– De [landene] deltok i forberedelsene til en av flyøvelsene, besøkte ulike flyhangarer og snakket med deltakerne på øvelsen for å oppleve og lære om Blue Flag på egen hånd, opplyser det israelske luftforsvaret videre.

Norge var til stede ved generalmajor Rolf Folland, som er sjef for det norske luftforsvaret. Folland ble leder av Luftforsvaret i august.

Deltakerne og observatørene på flyøvelsen har også møtt den israelske presidenten Isaac Herzog. Han skriver i en melding på Twitter:

– Når Israel og dets allierte jobber sammen er bare himmelen grensen. Ønsket i dag lederne fra luftforsvarene til våre næreste allierte velkommen, som en del av den internasjonale øvelsen Blue Flag 2021, skriver Herzog.

Luftforsvaret skriver i en epost til MIFF at de ikke har har deltatt som observatører på øvelsen, men at luftforsvarssjefen møtte andre luftforsvarssjefer i forbindelse med øvelsen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart