Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Bare Norge og Israel får toppkarakter i politisk deltakelse

Israel og Norge
Israel og Norge. (Illustrasjonsfoto)
Israel klatrer fra 27. plass til 23. plass på Economists rangering av de beste demokratiene i verden.

Economist Intelligence er søsterselskapet til magasinet The Economist. De presenterer årlig en liste hvor verdens land blir rangert etter hovedkategorier som valgprosess og pluralisme, regjeringens funksjonsevne, politisk deltakelse, politisk kultur og borgerrettigheter.

Demokrati i Israel

I fjor kom Israel på 27. plass, i år har Israel klatret til 23. plass. Israel ligger like bak Frankrike, og foran Spania, Chile og USA.

Norge er på førsteplass på kåringen, slik landet også har vært tidligere. Når det gjelder politisk deltakelse scorer Israel like godt som Norge – toppkarakter. Det er ingen andre land i verden som har full pott i denne kategorien.

Autoritære stater i Midtøsten

Palestinske myndigheter er klassifisert av Economist som en autoritær stat. I kategorien regjeringens funksjonsevne scorer PA 0,14 poeng.

De aller fleste land i Midtøsten og Nord-Afrika har redusert sin totale poengsum i demokratiindeksen, men Israel (fra 7,84 til 7,97) og PA (fra 3,83 til 3,94) har hatt en positiv utvikling. 17 av de 20 land fra regionen som er inkludert i rapporten blir klassifisert som autoritære. Tunisia og Marokko blir klassifisert som «hybrid regimer».

– Bildet er ikke utelukkende negativt i regionen, på grunn av positive trender i Israel, hvor et arabisk parti er i regjeringen for første gang som et støtteparti i en bred koalisjon, og i noen Gulf-land som De forente arabiske emirater og Qatar, hvor det er tatt små skritt mot liberalisering, skriver Economist.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart