Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Norge og Sverige i nytt samarbeid med Israel

Torbjørn Hægeland. (Foto: Bankenes sikringsfond)
- Vi er svært glade for å kunne bli med på dette, sier Torbjørn Hægeland, direktør for avdelingen Finansiell stabilitet i Norges Bank.

Sentralbankene i Israel, Norge og Sverige har etablert et nytt samarbeid med BIS, en samarbeidsorganisasjon som er eid av 63 sentralbanker i de fleste av verdens rikeste land. Målet med Prosjekt Icebreaker er å finne bedre løsninger for betalinger over landegrensene, noe som ofte er forbundet med «høye kostnader, forsinkelser, begrenset tilgjengelighet og utilstrekkelig gjennomsiktighet».

I prosjektet skal det benyttes Digitale sentralbankpenger (CBDC), og det skal testes hvordan det fungerer å knytte norske, svenske og israelske CBDC sammen i et felles system. Initiativtakerne håper det skal bli betydelig lavere transaksjonskostnader med det nye systemet.

– Vi er svært glade for å kunne være del av en av de første testene på CBDC over landegrensene sammen med våre partnere i BIS Innovation Hub, Sveriges Riksbank og Bank of Israel. Dette vil gi betydelig merverdi til vår utprøving av CBDC-betalinger innenlands, sier Torbjørn Hægeland, direktør for avdelingen Finansiell stabilitet i Norges Bank, til BIS.org.

– Effektive og lett tilgjengelige betalingsløsninger over landegrensene er av ekstrem stor betydning for en liten og åpen økonomi som Israel har, sier Andrew Abir, viseguvernør i Bank of Israel.

– Resultatet av dette prosjektet vil være veldig viktig i å gi retning på vårt framtidige arbeid på den digitale shekelen, legger han til.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart