Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Huitfeldts uttalelse oppmuntrer til radikalisering og oppvigleri blant palestinerne

Utenriksminister Anniken Huitfeldt. (Foto: Arbeiderpartiet, flickr)
Utenriksminister Anniken Huitfeldts uttalelse om Jenin vekker forargelse i Jerusalem.

Onsdag 5. juli publiserte Anniken Huitfeldt en kort uttalelse på Twitter: «I en telefonsamtale med min palestinske kollega i dag, dr. Riad Malki, uttrykte jeg Norges solidaritet med befolkningen i Jenin. Jeg fordømte den omfattende volden og angrepene mot sivile. Alle militære tiltak mot følge folkeretten. Voldsspiralen må ta slutt.»

Nevnte du den fiendtlige retorikken og oppvigleriet til vold fra Fatah-ledere sponset av Norge? spurte MIFF som svar til utenriksministeren. Det har ikke kommet noen respons fra Utenriksdepartementet.

Mandag 4. og tirsdag 5. juli gjennomførte israelske forsvarsstyrker en militæroperasjon mot islamistiske terrorgrupper i Jenin. De israelske soldatene ødela 14 leiligheter som ble brukt til terroraktivitet og 6 steder for bombeproduksjon. 300 ferdiglagede bomber ble nøytralisert. 10 landminer, 24 angrepsrifler og andre våpen og ammunisjon ble beslaglagt, sammen med store mengder kontanter til finansiering av terroraktiviteten.

I denne operasjonen ble null sivile drept. 12 palestinske terrorister ble drept, 300 forhørt og 30 arrestert. Israels angrep rettet seg ikke mot sivile.

Huitfeldts uttalelse har vekket sterke reaksjoner i Jerusalem.

– Den norske utenriksministerens tweet, som ignorerer terrorangrepet mot israelere i Tel Aviv og rakettangrepene fra Gaza, bidrar ikke til dialogen mellom Israel og Norge. Uttalelser av denne typen bidrar ikke til å roe situasjonen på bakken, men oppmuntrer til radikalisering og oppvigleri på palestinsk side, sier utenriksdepartementet i Israel i en uttalelse til israelske medier.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart