Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

MIFF i brev til EU: – Humanitær hjelp til Gaza blir misbrukt av Hamas til skade for sivilbefolkningen

Ursula von der Leyen (Foto: European Union 2022/Flickr)
- For øyeblikket er det klart at all humanitær hjelp til Gaza blir misbrukt av Hamas for å påføre sivilbefolkningen i Gaza og i Israel enda mer skade, skriver MIFF i et brev til Ursula von der Leyen, president for EU-kommisjonen.

Onsdag 25. oktober sendte MIFF og 43 andre organisasjoner brev til EU-ledelsen. Initiativtaker bak brevet er Jerusalem Institute for Justice.

Europakommisjonens president får først ros for sitt solidaritetsbesøk i Israel, hvor hun omtalte 7. oktober massakren «som det mest forferdelige angrep mot jøder siden Holocaust».

Deretter tar brevet opp EUs vingling når det gjelder bistanden til palestinerne. 9. oktober varslet EU-kommisjonær Oliver Varhelyi at bistanden ville bli gransket før det ble nye utbetalinger. Bare fem timer senere, «mens Hamas-terrorister fortsatt slaktet israelske sivile i Kfar Aza og kibbutz Be’eri», gikk EU tilbake på dette.

– Like kritikkverdig er det at EU-kommisjonen har tredoblet sin bistand til Gaza uten å etablere en effektiv kontroll for å sikre at pengene ikke havner i hendene til Hamas nok en gang, skriver MIFF og de andre organisasjonene.

Vi støtter humanitær hjelp til uskyldige palestinske sivile i Gaza som lider på grunn av det undertrykkende regimet til Hamas. Men Hamas har utviklet fire måter å konvertere humanitær hjelp til støtte for sin terror:

  • Hamas krever «toll» på humanitære leveranser ved grensestasjonene.
  • En del av leveransene blir jevnlig konfiskert av Hamas og solgt med profitt på svartebørsen.
  • Leveranser som når fram til bestemmelsesstedet, for eksempel til FN, kan også der bli konfiskert av Hamas. 16. oktober ble drivstoff konfiskert av Hamas på et UNRWA-anlegg.
  • Hamas og Islamsk Jihad har selv vist bilder av hvordan de ødelegger sivil infrastruktur for å benytte deler i sine terrorvåpen, for eksempel er vann- og kloakkrør blitt gravd opp for å lage raketter. En stor andel av rakettene til Hamas rekker ikke inn i Israel, og har drept et ukjent antall sivile palestinere.

MIFF og de andre organisasjonene konkluderer: For øyeblikket er det klart at all humanitær hjelp til Gaza blir misbrukt av Hamas for å påføre sivilbefolkningen i Gaza og i Israel enda mer skade.

Videre omtaler brevet et eksempel på EU-bistand som gikk til palestinske grupper med forbindelse til terrororganisasjonen PFLP. MIFF har omtalt saken i artikkelen Hvorfor gikk millioner fra norske skattebetalere til organisasjoner med Rinas drapsmann på lønningslisten?

Til slutt krever vi at EU og alle medlemslandene, overvåker humanitær bistand til Gaza slik at den ikke kommer i hendene på Hamas og andre terrorgrupper på Gaza-stripen og at alle nødvendige tiltak blir gjort for å få løslatt gislene som blir holdt fanget.

MIFF er aktiv i EU-landene Danmark, Sverige og Island.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart