Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Da eleven skrev et pro-israelsk innlegg ble han skallet ned

Israel og Norge
Israel og Norge. (Illustrasjonsfoto)
Nå er det viktig at forbryteren blir straffet, så det sendes klare signaler om at politisk vold er uakseptabelt.

På en videregående skole i Grenland er det satt opp en tavle hvor elever kan komme med sine ytringer. «Free Palestine» ble skrevet på tavlen uten at noen brukte vold, men da det ble skrevet «Free Israel» på samme tavlen ble gutten som skrev det siste budskapet skallet ned, melder lokalavisen Varden.

– Jeg kan bekrefte at vi har mottatt en anmeldelse for kroppskrenkelse. Vi har ikke fått tak i de som er involvert, men vi kjenner identiteten til dem. Så vi etterforsker saken og kommer til å ta folk inn til avhør, sier Tor Ragnar Steffensen, leder for forebyggende seksjon hos politiet.

Rektor på skolen kommenterer volden slik til Varden: «Det er fryktelig masse følelser på begge sider. Vi godt voksne mennesker greier jo ikke å kommunisere skikkelige på dette området. Når det da er ungdommer på 15-16 år, så kan det fort gå galt av sted rett og slett.»

Og han legger til: «I slike tilfeller med alvorlige hendelser hvor det mangler innrømmelser og vi ikke kan konkludere med skyld, så politianmelder vi. Som skole så kan jo ikke vi etterforske. Nå jobber vi videre med å trygge elevene på skolen, både den som er utsatt og de som er rundt.»

Dette alvorlige eksempelet på politisk vold setter hele det norske systemet på en alvorlig prøve. Fra skolen kommer det allerede merkelige signaler. 15-16-åringer er ansvarlige for at sine følelser ikke slår ut i grov vold, og skolen skulle ha vært et sted der tenåringer har lært å regulere følelser. Den kriminelle lavalderen i Norge er forøvrig 15 år – de står ansvarlig for sine handlinger. I tillegg sier politiet at de kjenner identiteten til den voldelige forbryteren, men skolen «kan ikke konkludere med skyld»? Dette er bekymringsfullt.

Samtidig er det bra at skolen har anmeldt saken til politiet. Nå er det viktig at politiet og domstolene raskt behandler saken, slik at det blir sendt klare signaler om at politisk vold er uakseptabelt.

Hvis du vet mer om denne saken, ta kontakt med MIFF på post@miff.no eller SMS 41176780.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart