Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Norsk skip angrepet av Israels fiender

Det norske skipet MT «Strinda» ble angrepet i Rødehavet av Houti-militsen. De mente skipet var på vei til Israel med olje. (Foto: Ludwig Mowinckels Rederi)
Houti-militsen i Jemen har angrepet et norsk lasteskip de mener var på vei til Israel med olje.

Mandag kveld ble det norske skipet MT «Strinda» angrepet i Rødehavet av en krysserrakett fra Houti-militsen i Jemen. Den iransk-støttede militsen påstår at skipet var på vei til Israel med olje.

– Jemens maritime styrker gjennomførte en kvalitativ militær operasjon mot det norske skipet «Strinda», som var lastet med olje og på vei til Israel, sier Yahya Sarea, talsmann for Houti-militsen.

Angrepet skjedde rundt 60 nautiske mil nord for Bab al-Mandeb-stredet, et av skipsfartens travleste steder. Alle skip som skal til Suez-kanalen må gjennom stredet, som ligger mellom Jemen og det afrikanske kontinentet.

Administrerende direktør Geir Belsnes i rederiet J. Ludwig Mowinckel, som eier «Strinda», avviser at skipet deres var på vei til Israel med olje.

– Det er feil. Det er ingenting på eiersiden, i lasten; ingenting med dette skipet har noe som helst med Israel å gjøre, sier direktøren til VG.

Han sier skipet tvert imot var lastet med palmeolje som var på vei til Italia. Ingen av mannskapet ble skadet i angrepet og skipet klarte å komme seg til en trygg havn uten større skader, ifølge rederiet.

I slutten av november kapret Houti-militsen skipet «Galaxy Leader» i det samme farvannet og tok besetningen på 25 som gisler. De har også sagt at de vil fortsette å angripe skip som er på vei til Israel med varer.

Siden 7. oktober har Houti-militsen også avfyrt flere ballistiske missiler og droner mot Israel. Flere er skutt ned av det israelske rakettforsvaret. Ingen av rakettene eller dronene har så langt truffet sine mål i Israel.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart