Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hva er det som får noen til å forstyrre et møte hvor de som overlevde Holocaust og 7. oktober får komme til orde?

De antiisraelske provokatørene utenfor Litteraturhuset. (Foto: Privat)
Anti-israelske aktivister forstyrret MIFF Oslos møte i Litteraturhuset tirsdag kveld.

Peter Beck vokste opp som jøde i Ungarn. Han overlevde Holocaust, og kom til Norge som barn. Siden gjorde han karriere som journalist, blant annet i Aftenposten.

De siste to ukene har Peter Beck vært på foredragsturné i MIFFs lokalforeninger. Folk har flokket til møtene i rekordstort antall for å høre om hvordan israelerne opplever situasjonen etter 7. oktober-massakren. Opptak av foredraget han holdt i MIFF Stavanger kan du høre på YouTube.

Da Beck talte i MIFF Oslo tirsdag 23. februar, ble også filmen Supernova – The Music Festival Massacre vist. Her er det ikke Holocaust-overlevere som kommer til orde, men ungdom som overlevde den islamistiske massakren på over 360 festivaldeltakere.

Under Becks foredrag begynte anti-israelske aktivister som hadde kommet seg inn is alen plutselig å rope. Provokatørene ble raskt fjernet av vakter. Nettsiden Document.no har publisert opptak som viser siste del av hendelsen.

Flere provokatører ble også stanset før de kom seg inn i salen, forteller Kjetil Ravn Hansen, organisasjonssekretær i MIFF. Politiet bisto med å få provokatørene bort fra kaféområdet i Litteraturhuset. De ble stående utenfor, på andre siden av gaten, under oppsyn av politiet.

En av provokatørene bar en plakat hvor det ble satt likhetstegn mellom den jødiske nasjonalbevegelsen som sørget for sikkerhet til hundretusenvis av Holocaust-overlevere og terrorister.

Hva er det som får noen til å forstyrre et møte hvor de som overlevde Holocaust og 7. oktober får komme til orde? Kan det være drevet av det samme hatet som frambrakte folkemordet?

Lørdag 27. januar er det den internasjonale Holocaustdagen. Vi lever i en tid hvor mange norske jøder kjenner igjen ekkoene fra 1930- og 1940-tallet.

MIFF skal vise Supernova-filmen en rekke steder i ukene som kommer – pass på å møte opp når den kommer nær deg!


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart