Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Norge fortsetter med en politikk som favoriserer Hamas

Lior Haiat, talsperson for det israelske utenriksdepartementet.
Lior Haiat, talsperson for det israelske utenriksdepartementet, tar et kraftig oppgjør med Norges politikk seks måneder ut i krigen.

7. april – seks måneder etter den bestialske massakren i Israel – publiserte det norske utenriksdepartementet en uttalelse fra Espen Barth Eide. Utenriksministeren skriver ett avsnitt om «terrorangrepet» i Israel, før han fortsetter med seks avsnitt hvor han kritiserer og fordømmer Israel.

Forholdet mellom Oslo og Jerusalem er allerede iskaldt, og Barth Eides uttalelse gjorde det ikke bedre.

– Seks måneder etter den største massakren mot jøder etter Holocaust, fortsetter Norge – det eneste landet blant likesinnede land som opprettholder kontakt med terrororganisasjonen Hamas – sin uforholdsmessige og partiske posisjon som favoriserer Hamas, skriver Lior Haiat, talsperson for det israelske utenriksdepartementet.

– Det er sjokkerende at drapene, voldtektene og andre grusomhetene som Hamas-terroristene begikk ikke endret den norske regjeringens posisjon i det hele tatt, og at den fortsatt ikke anser Hamas som en terrororganisasjon, fortsetter han.

Israelerne reagerer sterkt på at Barth Eide ikke nevner de grusomme seksuelle forbrytelsene som ble begått mot israelske kvinner 7. oktober og som fortsetter mot gislene som er holdt i Hamas-fangenskap i seks måneder.

– Norge viser mangel på proporsjonalitet og dobbeltmoral overfor staten Israel. Vi gjør det ethvert demokratisk land burde gjøre for å beskytte sine borgere, skriver Haiat.

– Staten Israel vil fortsette å beskytte sine borgere og vil fortsette å gjøre det samtidig som den holder seg til internasjonal lov. Israel vil fortsette å kjempe for at de 133 gislene kommer hjem og for å slå ned Hamas-terrororganisasjonen, slik at 7. oktober ikke vil bli gjentatt, avslutter han.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart