Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Slik kan du undersøke om din boikott av Israel i Eurovision er drevet av jødehat

Eden Golan er Israels håp i Eurovision 2024. (Skjermdump fra tv.nrk.no)
Still deg disse åtte spørsmålene, for å avgjøre om din motstand mot Israel i Eurovision er drevet av noe annet enn opphøyde humanitære prinsipper.

Den første Eurovision-konkurransen ble avholdt i 1956.

1. Gikk du i gatene i 1956 og årene som fulgte for å hindre Frankrikes deltakelse da hundretusenvis, noen anslag sier 1,5 millioner, algeriere ble drept av de franske styrkene? Har du noen gang ønsket Frankrikes utestengelse for alle de mange andre krigene de har vært delaktig i?

2. Tyrkia debuterte i Eurovision i 1975, året etter at landet okkuperte Nord-Kypros i en krig hvor tusenvis ble drept. Siden den gang har Tyrkia okkupert deler av flere naboland og mange titusen sivile er drept i konflikt med kurdere, irakere, syrere og andre etniske grupper både innenfor og utenfor tyrkisk territorium. Har du noen gang protestert mot Tyrkias deltakelse i Eurovision?

3. I 1982 nektet regjeringen i London å inngå våpenhvile over Falklandsøyene, og knuste Argentinas styrker etter et invasjonsforsøk av Falklandsøyene. Skrev du leserbrev i lokalavisene for å nekte Storbritannias deltakelse i Eurovision som ble avholdt under konflikten?

4. Jugoslavia deltok 27 ganger i Eurovision fra 1961 til 1992. I denne perioden undertrykket landet på det groveste de nasjonale ambisjonene til flere etniske minoriteter. Protesterte du noen gang på Jugoslavias deltakelse?

5. Etter 11. september 2001 har en rekke europeiske land deltatt i «krigen mot terror». Dødstall blir beregnet til over fire millioner, og minst 38 millioner mennesker drevet på flukt. Har du noen gang kjempet for at de europeiske deltakerne i denne krigen skulle bli utestengt fra Eurovision?

6. Norge var særlig delaktig i krigen i Afghanistan, hvor det blir anslått av Uppsala Conflict Data Program at over 212.000 mennesker ble drept. Har du noen gang protestert mot Norges deltakelse i Eurovision?

7. Siden 2004 har Frankrike og Belgia støttet styrker i den såkalte Kivu-konflikten, hvor om lag 12.000 mennesker er drept som direkte resultat av krigen. I tillegg har det vært hundretusenvis av dødsfall i overdødelighet og minst 1,4 millioner drevet på flukt. Har du noen gang ønsket Belgia ut av Eurovision for deres rolle i konflikten?

8. Våren 2011 deltok en rekke europeiske land i sjøblokade og bombing av Libya. Kan du nevne hvilke av disse landene du ønsket å utestenge fra Eurovision det året? Ingen? Titusener ble drept i Libya-krigen.

Du svarte åtte ganger «nei»? Men likevel kjemper du for å utestenge den jødiske staten Israel når den forsvarer seg og kjemper for å hindre at Iran, Hizbollah og Hamas skal utføre nye massakrer på sivilbefolkningen og utslette landet? Hva tror du det kan være som driver deg til en slik grusom dobbeltstandard?


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart