Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Norsk jurymedlem i Eurovision innrømmer at han brøt reglene

Daniel Owen. (Skjermdump fra Instagram)
I et Instagram-innlegg kommer det fram at et medlem av den norske fagjuryen i Eurovision brøt Eurovisions regler for stemmegivning.

Eden Golan kom som en Hurricane til Malmø og vant nest mest stemmer blant tv-publikummet i Europa i Eurovision-finalen. 15 land ga 12 poeng til Israel, inkludert vårt naboland Sverige.

Israel fikk 323 stemmer av publikum, men bare 52 fra fagjuryene. Norge var et av tre land som ga åtte poeng til Israel fra fagjuryen.

Dagen etter finalen følte fagjurymedlem Daniel Owen behov for å klargjøre på Instagram at han ikke var blant dem som hadde gitt poeng til Israel. I sin korte video gjør han det klart at han brøt reglene som han var satt til å følge.

Owen forklarer at jurymedlemmene stemmer individuelt, uten mulighet til å koordinere sin stemmegivning. Han fortsetter å fortelle at juryene var instruert av EBU, arrangøren bak Eurovision, til «ikke å favorisere eller diskriminere noen basert på nasjonalitet, kjønn, egnethet, politisk syn eller noe annet enn sangen og framføringen».

Owen forteller at han valgte å bryte denne regelen. Han diskriminerte Eden Golan, og bare fordi hennes nasjonalitet er israelsk var det uaktuelt for ham å gi henne poeng.

– Med denne uttalelsen kan det se ut som vi har et regelbrudd, skriver NRKs delegasjonsleder Stig Karlsen (50), i en SMS til VG mandag.

Regelbrudd indeed.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart