Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Gjør sykehuset til en politisk kamparena

Ansatte ved Rikshospitalet samlet til politisk markering 15. mai 2024. (Foto: Privat)
Stikk i strid med norske lover gjør norsk helsepersonell sine arbeidsplasser til en politisk kamparena.

15. mai samlet over 60 ansatte ved Rikshospitalet seg til å ta bildet over. De viftet med palestinske flagg og brukte den falske Hamas-blodanklagen om at Israel begår folkemord.

– Hvordan kan dette være tillatt? Jeg føler meg ikke trygg på jobben, skriver en norsk jøde som jobber på Rikshospitalet til MIFF.

Hvis norske jøder og Israel-venner kommer som pasienter eller pårørende til Rikshospitalet, vil de føle at de blir møtt med respekt og at deres rettigheter, verdighet og integritet ivaretas og fremmes? Denne opplevelsen blir nok adskillig svekket når helsepersonell står med knyttede never og gjør seierstegn for grupper som er i krig mot den jødiske staten. Hvis svaret er nei, var markeringen 15. mai et brudd på sykehusets etiske retningslinjer.

Arbeidsmiljøloven sier at arbeidstaker ikke skal utsettes for trakassering eller annen utilbørlig opptreden. Demonstrasjon av slik type i sykehusets fellesområder kan oppleves både «krenkende, skremmende, fiendtlig, nedverdigende eller ydmykende». Også sykehusets diskusjonsforum på intranett blir brukt til å mobilisere fiendskap mot Israel, stikk i strid mot reglene som sier at forumet ikke skal brukes til politisk aktivisme.

Pasient- og brukerrettighetsloven skal bidra til å «ivareta respekten for den enkelte pasients og brukers liv, integritet og menneskeverd». Ledelsen på Rikshospitalet har en jobb å gjøre for å sikre at sykehusopplevelsen blir trygg og god for både ansatte og pasienter.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart