Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Massedrapsvåpen til Saddam

Den 3. februar 1991 holdt Israels forsvarsminister, Moshe Arens, en tale. Det var under Golfkrigen, med Saddam Husseins Irak på den ene siden og en stor allianse med USA i spissen på den andre.

Deler av talen ble gjengitt i Israels radios sending på engelsk. Arens sa at det er trukket mange paralleller mellom Hitler og Saddam Hussein. Men det er en stor forskjell: Verden bøyde seg riktignok for Hitler i altfor stor grad, men den gav ikke Hitler våpen. Men verden, også vestlige land, rustet opp Saddam Hussein.

Hadde det stått til Frankrike, hadde Saddam Hussein forlengst hatt atomvåpen – det var Israel som forhindret dette ved å bombe [det franske] atomanlegget i 1981, til allmenn fordømmelse fra resten av verden. [Norske politikere og medier var også sterke og entydige i sin fordømmelse.]

Tyske, franske og italienske firmaer har hjulpet Hussein med å skaffe seg store mengder giftgass, mens myndighetene har lukket øynene solid igjen. Tyske firmaer har hjulpet Irak med å bygge om sine raketter slik at de kan nå Israel.

Saken er, sa Moshe Arens: Vestlige land har ikke hatt noen betenkeligheter med å gi Saddam Hussein massedrapsvåpen så lenge de trodde at han skulle bruke dem mot Israel.

Så langt et referat fra en tale i 1991 av Moshe Arens, et av de store navn i israelsk politikk. Vesten reagerte først da Saddam Hussein krysset vestlige interesser ved å okkupere Kuwait. Da ble det viktig, i hvert fall litt, å hindre at han fikk masseødeleggelsesvåpen. Men Vesten ville trolig gjøre like lite for å hindre Saddam Hussein i å utslette Israel som den gjorde for å hindre Hitler i å drepe 6 millioner jøder.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart