Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Vil fortsette krig etter «fred»

Ett av spørsmålene var hva som skulle skje dersom Israel trekker seg ut av hele Vestbredden og Gaza, inkludert Øst-Jerusalem, og en palestinsk stat blir opprettet i disse områdene. Av palestinerne (Vestbredden og Gaza) støtter et betydelig flertall, 59 %, at Hamas og lignende organisasjoner fortsetter krigen mot Israel!

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Nylig ble det gjennomført en meningsmåling blant israelske jøder, israelske arabere og palestinere på Vestbredden og i Gaza. Den var bestilt av Palestinian Media Watch, og gjennomført av Public Opinion Research i Israel og The Palestinian Center for Public Opinion.

Altså ikke at de tror at Hamas vil gjøre det, men at de mener at Hamas bør gjøre det.
Et enda større flertall, 80 %, mener at palestinerne ikke skal oppgi «retten til å vende tilbake». (Det er en»rett» de arabiske flyktningene fra Israel i 1948 skal ha, og som ingen andre flyktninger fra den perioden har, aller minst de jødiske flyktningene fra arabiske land.)
Dette legger en solid torpedo under «Geneve-avtalen», en privat avtale mellom «fredsduer» i Israel og de palestinske områdene. Den bygger på at det palestinske styret skal inngå en lignende avtale om israelsk tilbaketrekning og en palestinsk stat. Meningsmålingen underbygger de israelske skeptikerne, som sier at terroren vil fortsette uansett så lenge det finnes en eneste kvadratmeter uavhengig jødisk jord.

Kamp mot USA
Mens 96 % av de israelske jødene synes at de som styrte flyene som kjørte inn i World Trade Center fortjener betegnelsen terrorister, er det bare 37 % av palestinerne som synes det. – Og for øvrig uttrykker 26 % av palestinerne troen på at det var israelere som planla disse angrepene!
42 % av palestinerne og hele 61 % av de israelske araberne støtter dem som angriper amerikanerne i Irak. Ifølge Palestinian Media Watch er det et resultat av vinklingen palestinske medier har på disse sakene.

Hovedkilde: En artikkel av Janine Zacharia, Jerusalem Posts reporter i Washington, 22. oktober 2003.

 

 

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart