Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ingen kristne selvmordsbombere

Det blir av og til debattert hva det er som driver selvmordsbomberne til å sprenge selv i luften og ta med seg flest mulig andre. Noen sier at det skyldes fortvilelsen over de dårlige leveforholdene, håpløsheten, Israels okkupasjon, avstengningene, ydmykende kontroller på veiene, osv. osv.

Andre sier, og vi i MIFF har mest tro på det synspunktet, at det skyldes en fanatisk forkynnelse, en opplæring til fanatisme innen viktige deler av den muslimske befolkningen i de palestinske områdene. Unge sinn blir manipulert slik at død og ødeleggelse blir det de drømmer om, ikke positive og skapende aktiviteter.

Disse tankene kom ekstra klart fram da vi leste en artikkel av Yossi Klein Halevi. Han er mangeåring reporter, ortodoks jøde, og har vært mye opptatt med jødenes forhold til kristne og muslimer. Denne artikkelen heter Lære å elske Islam, og artikkelen er preget av denne kjærligheten til noen typer Islam som han har møtt. Det kan tenkes at vi kommer tilbake til noe av dette en annen gang. Her skal vi bare se på ett lite punkt. Halevi skriver:
«… etter tre års jihad-terror, er det ikke lenger mulig å benekte de religiøse overtonene i denne kampen. For hvis intifadaen bare var et nasjonalt opprør mot okkupasjon og ikke en religiøs krig mot jødisk suverenitet, hvorfor har da ikke noen av selvmordsbomberne vært palestinske kristne?»

Ja, det kan man virkelig spørre om.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart