Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Araberne: Israel er bedre enn de fleste andre land

Israelere flest (77 %) er stolte av landet sitt, ifølge en ny meningsmåling. Hele 97 % er stolte at den israelske teknologien.

Israelere flest (77 %) er stolte av landet sitt, ifølge en ny meningsmåling. Hele 97 % er stolte at den israelske teknologien.

Det er også mange andre positive og mindre positive tall om hvordan jøder og arabere i Israel oppfatter ulike sider ved sitt land og ved tilværelsen. Her skal vi se litt nærmere på noen tall fra de israelske araberne. (Araberne – palestinerne – på Vestbredden og i Gaza var ikke med i undersøkelsen.)

Positivt fra araberne
Det er en alminnelig oppfatning at Israels arabere blir mer og mer negative til den israelske staten. Men det er tall her som kan gi en positiv overraskelse:

Hele 77 % av de israelske araberne mener at Israel er «bedre enn de fleste andre land». Bare 66 % av jødene i Israel har et like positivt bilde.
Og i sammenheng med det: 53 % av araberne er stolte av Israels velferdssystem, i motsetning til bare 17 % av jødene. (Det lave tallet blant jødene reflekterer den økonomiske krisen som har vært i Israel siden intifadaen startet i september 2000 og en kraftig nedskjæring i Israels sosiale sikkerhetsnett.)

Disse tallene viser at mange arabere i Israel klarer å se sammenhenger som kommer lite fram her hjemme: Selv når det er krise i Israel, er situasjonen mye bedre enn i de arabiske nabolandene. Selv om den offentlige støtten fattige får i Israel i dag er lavere enn for noen år siden, vet Israels arabere at den fremdeles er mye større enn i nabolandene.

Våre lesere bør legge merke til dette, og tenke på det når medier og andre ensidig svartmaler det israelske samfunnet. Med alle sine feil og mangler er Israel bedre – også for sine arabere – enn de fleste andre land, ikke minst nabolandene.

[Andre meningsmålinger tyder for øvrig på at færre arabere i Israel vil stemme på de arabiske partiene, som til dels er meget negative til Israel, og flere vil stemme på de vanlige, israelske partiene. Det skal bli spennende å se om dette slår til ved valget 28. mars.]

Kilde: En artikkel av Ronny Sofer på Ynet 18. januar 2006.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart