Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Hvorfor er det så vanskelig å stanse Katyusharakettene?

De israelske forsvarsstyrkene har operert i 24 dager for å stanse Katyusha-rakettene fra sør-Libanon, men fortsatt klarer Hizbollah å avfyre hundrevis av terror-raketter mot israelske tettsteder og byer.

LO har nettopp bekreftet at de vil utslette Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

De israelske forsvarsstyrkene har operert i 24 dager for å stanse Katyusha-rakettene fra sør-Libanon, men fortsatt klarer Hizbollah å avfyre hundrevis av terror-raketter mot israelske tettsteder og byer.

Hvorfor er det så vanskelig å stanse dem?, spør militæranalytikeren Yaakov Katz i Jerusalem Post 3. august.

Han gir noen opplysninger som forklarer IDFs vanskeligheter.

Katyusha-rakettene kan gjemmes bak på en liten lastebil, i et lite rom i en bolig, blant busker i daler og på åser, i tunneler og bunkre.
Rakettene er små og tynne som lyktestolper.
Noen ganger er det ingen til stede nå rakettene blir avfyrt, man bruker koplingsur og tidsinnstiller avfyringen.

– Ingen hær i verden kan ødelegge alle rakettene, sier en israelsk offiser til avisen.

Men sjefsredaktøren i Jerusalem Post, David Horovitz, skriver 4. august 2006 at det er lettere å ta knekken på andre typer raketter med lengre rekkevidde. Mange ble tatt ut allerede i begynnelsen av krigen. Det er sagt, skriver han, at i 59 landsbyer visste israelerne nøyaktig hvilke hjem som hadde en Fajr-rakett som «gjest». Så selv om Hizbollah nok har alle typer raketter igjen og kan vise det, er kapasiteten svekket.

Rakett-trussel for bakkestyrker
De israelske bakkestyrkene som jobber for å redusere rakett-trusselen mot nord-Israel står også overfor trussel av raketter. Hundrevis av panservernraketter er skutt mot IDF-soldatene, og flere soldatliv har gått tapt.

Katz skriver at dette er ekstra tragisk siden Israel egentlig allerede har et fungerende forsvar mot disse rakettene. Vi har tidligere omtalt dette utrolige systemet i artikkelen Revolusjonerende panserforsvar. Man kunne tro at det dreier seg om science fiction, men Katz bekrefter at systemet virker. Det vil kunne stanse panservern-raketter av de typene Hizbollah bruker, og som påfører israelske tanks stor skade.

Men hittil har forsvaret ansett systemet for å være for dyrt, og derfor er det hittil ikke tatt i bruk. En høystående offiser sier at «det er penger som dreper og sårer soldatene».

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart