Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Tostats-løsning eller slutt på Israel

STATSMINISTER EHUD OLMERT:

Statsminister Ehud Olmert forklarte onsdag hvorfor han arbeider for en tostats-løsning på den israelsk-palestinske konflikt, til tross for en «svak» fredspartner i PA-formann Mahmoud Abbas.

– Hvis dagen kommer at tostats-løsningen faller sammen, og vi står overfor en Sør-Afrika-aktig kamp for like stemmerettigheter (også for palestinerne på Vestbredden og Gaza-stripen), da, så snart det skjer, vil staten Israel være ferdig, sa Olmert til Ha’aretz. I en situasjon med én stat mellom Jordan-elven og Middelhavet vil palestinerne raskt kunne komme i flertall og Israel som en jødisk stat er historie.

– De jødiske organisasjonene, som var vår maktbase i Amerika, vil være de første til å gå ut mot oss, fordi de vil si at de ikke kan støtte en stat som støtter demokrati og like rettigheter for alle innbyggere, fortsetter Olmert.

Statsministeren sa lignende ting for fire år siden, da han var visestatsminister i Ariel Sharons regjering. Det var første gang han presenterte planene om å trekke Israel ut av store deler av de okkuperte områdene.

Både i forkant og etterkant av Annapolis har statsminister Ehud Olmert tonet ned betydningen av konferansen.

– Dette var ikke noe som skulle endre historien, sa han onsdag. Olmert mener Israel ikke har forpliktet seg til noen deadline i forhandlingene i det hele tatt. Dersom man når frem til en omfattende avtale, vil den likevel ikke bli satt ut i livet før palestinerne oppfyller sine forpliktelser til å bekjempe terror, understreket statsministeren.

– Dette må gjelde både Vestbredden og Gaza-stripen, sa Olmert.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart