Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

IDF: – Sivile tapstall ble sterkt overdrevet av Hamas

De israelske forsvarsstyrkene (IDF) legger fram dokumentasjon som viser at Hamas blåste opp de sivile tapstallene under den siste krigen for å få støtte i det internasjonale samfunnet.

I følge Det palestinske senter for menneskerettigheter ble 895 sivile innbyggere på Gaza-stripen drept under krigen fra 27. desember 2008 til 18. januar. Dette tilsvarer nærmere 70 prosent av det totale tapstallet (1.338 personer) senteret opererer med.

IDFs tall viser et helt annet bilde, hvor de sivile tapstallene ligger rundt 30 prosent.

Jerusalem Post har fått se en 200 siders rapport hvor mer enn 1200 drepte palestinere er listet opp med navn, identitetsnummer og situasjonen de ble drept i.

580 av disse er listet opp som medlemmer av Hamas eller andre terrororganisasjoner.

300 er oppført som ikke-stridende. Blant disse er alle kvinner, barn under 15 år og menn over 65 år. (I dette tallet inngår minst to kvinner som prøvde å angripe israelske soldater som selvmordsbombere. Her er også samt konene og barna til Hamas-lederen Nizar Rayyan oppført. I følge IDF ble Rayyan advart om at huset ville bli bombet, men han skal ha nektet sin familie å forlate bygningen.)

De 320 navnene som det gjenstår å klassifisere er alle menn, og IDF anslår at to tredeler av dem var stridende.

Eksempel på falsk rapportering
– Det internasjonale samfunnet har fått et feil inntrykk av dødstallene på grunn av de «falske rapporten» til Hamas, sier oberst Moshe Levi, sjefen for IDFs koordineringskontor for Gaza-stripen.

6. januar meldte palestinske kilder at IDF hadde beskutt en FN-skole og at 42 palestinere var drept, mange av dem sivile. FN har tidligere avvist påstanden om at skolebygningen ble angrepet. IDF opplysninger viser at kun 12 palestinere ble drept i hendelsen, ni av dem stridende Hamas-menn og tre ikke-stridende. Palestinerne ble drept etter at IDF besvarte ild som kom fra området nær FN-skolen.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart